جمعی از خبرنگاران استان یزد با سفر به خرانق با ظرفیت های این منطقه بیشتر آشنا شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد ،دراین بازدید جمعی از اصحاب رسانه استان یزد ضمن بازدید از ظرفیتهای گردشگری، تاریخی، صنعتی و معدنی این منطقه از طرح مرتعداری با تلفیق شتر در ساغند و شرکت صنعتی معدنی این منطقه بازدید کردند.
شهردار خرانق با بیان اینکه در شهر خرانق بیش از ۱۰ اثر تاریخی و بناهای قدیمی ثبت میراث فرهنگی کشور شده است، افزود: این بناها شامل قلعه و منار جنبان تاریخی، کاروانسرای قدیمی شهر خرانق، زیارتگاه بابا خادم و قدمگاه علی بن موسی الرضا است.
یزدی گفت:خرانق به عنوان بیست و چهارمین شهر استان یزد در سال ۱۴۰۰ توسط وزیر کشور به عنوان شهر ثبت شد.
وی افزود: قلعه تاریخی خرانق بنا بر برآوردها بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که بازسازی و مرمت شود.
شهردار شهر خرانق گفت:شهر خرانق در مسیر هفت استان کشور به مشهد مقدس است که پتانسیل بالایی در بحث گردشگری دارد
مشاور طرح مرتعداری ساغند با بیان اینکه عملیات اصلاح و احیای طرح مرتعداری با تلفیق شتر در سال ۱۳۹۶ آغاز شد افزود: عملیات ذخیره نزولات جوی توام با بذر کاری با گونههای بومی منطقه در مساحت ۵۴۳ هکتار صورت گرفته است.
ابوالقاسمی گفت: همچنین عملیات احیای مراتع با کاشت گونههای مقاوم به شوری در مساحت ۱۰۰ هکتار و عملیات احیاء با کاشت گونههای مقاوم به خشکی در مساحت ۸۳۰ هکتار انجام شده است.
وی افزود: گونههای کشت شده، در این مجموعه شامل تاغ، آتریپلکس، سالسولاها، قره داغ و انواع گز میباشد.
وی عنوان کرد: انتقال آب به منظور کشت در مرتع به طول ۲۰ کیلومتر صورت گرفته است و جمع اعتبار هزینه شده بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال بوده است.
ابوالقاسمی افزود: تقویت پوشش گیاهی به منظور جلوگیری از فرسایش آبی - بادی، تلطیف هوا، استفاده از آب و خاک شور جهت تولید علوفه به منظور تولید گوشت شتر، ترسیب کربن، جلوگیری از بیابانی شدن مراتع مناطق بیابانی، بهره برداری از پتانسیلهای مناطق بیابانی و ایجاد سایت جامع الگویی ترویجی جهت بهره برداران مناطق بیابانی مرکزی ایران از اهداف اجرای این طرح به شمار میرود.