سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری توانسته در ۴ سال گذشته سطح جنگلهای کشور را ۱۵۰ هزار هکتار افزایش دهد و مراتع نیز در این مدت بیش از ۴۰۰ هزار هکتار بذر کاری شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ آقای نقی شعبانیان معاون جنگل, سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در این باره میگوید: جنگلها توانایی جذب انواع آلودگی و گرد و خاک همچنین تاثیر بسزایی در حفط خاک و جذب آن به سفرههای زیر زمینی دارند.
وی میافزاید: خطر نابودی جنگلها همیشه وجود دارد و این ما هستیم که باید جلوی قطع بی رویه درختان جنگلها را بگیریم.
بیاتی، مشاور امور جنگل رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در این باره هم میگوید: توسعه صنعت و تشدید پدیده گازهای گلخانهای و در نتیجه انباشت گازهای مخرب در جو زمین، موجب تغییرات آب و هوایی، در زمین شده که این موضوع اهمیت جنگلها را دو چندان میکند.
پورمقدم، مدیر زراعت چوب سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری نیز با اشاره با توسعه کاشت درخت و زراعت چوب با هدف کاهش تعرض به جنگلها و جلوگیری از قاچاق میگوید: در بحث زراعت چوب موفق شدیم بیش از ۷۵ هزار هکتار درخت را با هدف تامین نیاز صنایع کشور در نقاط مختلف کشور زیر کشت درختان غیر مثمر، ببریم.
در بخش نهم قانون برنامه ششم توسعه کشور (۱۴۰۰-۱۳۹۶) و ذیل ماده ۳۸ آن، تکالیفی برای دولت در بهبود وضعیت محیط زیست کشور تعیین شده است. از جمله این تکالیف: احیاء، توسعه و غنیسازی جنگلها در سطح ۸۱۵ هزار هکتار و همچنین بیابانزدایی و کنترل کانونهای بحرانی درسطح یکمیلیون و ۱۴۰ هکتار است که تاکنون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری توانسته در چهار سال گذشته سطح جنگلهای کشور را ۱۵۰ هزار هکتار افزایش دهد و مراتع نیز در ۴ سال گذشته بیش از ۴۰۰ هزار هکتار کوپه کاری و بذر کاری شده است.
وزیر جهاد کشاورزی نیز در روز درختکاری (۱۵ اسفند) با اشاره به مشارکت خوب مردم در کاشت درخت و توسعه منابع طبیعی گفت: کشور ما از نظر جنگل فقیر است، اما میتوانیم با کاشت درخت آن را غنی کنیم.
سید جواد ساداتی نژاد با بیان اینکه با مشارکت مردم در روز درختکاری در سطح بیش از ۶۰ هزار هکتار از مراتع کشور، نهال کاشته شد، افزود: برای سال آینده نیز در نظر داریم تا میزان مشارکت مردم در طرح درختکاری را افزایش دهیم.
به هرحال جنگلها میراث گذشتگان ما بوده و وظیفه ما نیز حفظ همین میراث باقی مانده، برای نسلهای آینده و فرزندانمان است؛ بنابراین کاشت درخت اگر چه نمیتواند تخریبها و جفاهایی که در حق طبیعت صورت گرفته را جبران کند، اما میتواند شروعی برای توجه بیشتر به جنگلها و حفاظت از محیط زیست باشد.
گزارش از: احمد حمیدی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما