سی و هشتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در حالی به پایان رسید که ۹ نفر از قاریان و حفاظ ایرانی از ۲۹ نفر حائز رتبههای برتر شدند.
کریم دولتی مسئول کمیته فنی مسابقات در این باره گفت: طبق ارزیابیهای انجام شده و اذعان داوران سطح کیفی مسابقات بالاست و نوع برگزاری این مسابقات در این دوره باعث شده است در کشورهای دیگر از جمله الجزایر مسابقات قرآنی در آن به این شیوه برگزار شود.
۴۵ میلیون بازدید کننده از شبکههای اجتماعی
همچنین حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه درباره پوشش رسانهای مسابقات بین المللی قرآن، گفت: ۲۰ شبکه داخلی و رادیویی به پوشش این مراسم پرداختند و ۱۱۹ شبکه تلویزیونی و ۵۷ شبکه رادیویی بینالمللی آن را پوشش دادند. همچنین این مسابقات در شبکههای اجتماعی ۴۵ میلیون بازدیدکننده داشته است. این مراسم همچنین در شبکه شاد تا روز گذشته، بیش از ۲۰ میلیون بازدید کننده داشته است.
وی افزود: برای برگزاری با کیفیتتر مسابقات از ظرفیت وزارت خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات و جامعةالمصطفی (ص) العالمیه استفاده شد. مسابقات ایران تنها مسابقهای است که طی این دو سال شرایط کرونایی جهان به این سبک برگزار میشود و سایر مسابقات قرآن یا تعطیل و یا تعلیق شده است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین به بهرهمندی از ظرفیت چند هزاری بقاع متبرکه برای برپایی کرسیهای تلاوت قرآن و دورههای حفظ قرآن و سایر دورههای آموزش تخصصی و عمومی اشاره کرد.
۲۵۰۰ موسسه قرآنی ثبت شده
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم با اشاره به شبکه وسیعی از امکانات گفت: چندین هزار بقعه که محل رجوع مردم است و مردم خالصانهترین نذورات خود را در آنجا انجام میدهند. همچنین ۲۶ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد، قریب به ۱۰ هزار کتابخانه عمومی، دو هزار و ۵۰۰ مؤسسه قرآنی ثبت شده در وزارت ارشاد، حضور رایزنان فرهنگی در ۸۰ کشور و دهها امکانات دیگر از جمله مواردی است که امروزه در اختیار مسئولان جمهوری اسلامی قرار دارد.
وی به نگاه دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره موضوع قرآن اشاره کرد و افزود: اساسا پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری این نظام مقدس یکی از مهمترین جلوههای تحقق عملی قرآن در زندگی بشر امروزی بوده است. وضعیتی که قرآن کریم پیش از پیروزی انقلاب اسلامی داشته است، خود گویای این امر است.
اسماعیلی به شعار این جشنواره قرآنی «یک کتاب، یک امت» هم اشاره کرد و افزود: به معنای واقعی اگر به حبل المتین قرآن و عروةالوثقی متصل شویم، یک امت بزرگ را پشت سر خواهیم داشت. انقلاب اسلامی، ایده امت اسلامی را محقق کرد و باید در این مسیر، حرکت نورانی را تداوم بخشید و در این زمینه چارهای جز تمسک به قرآن نداریم. باید در تمام رشتههای کاری و هنری، قرآن را سرلوحه اصلی کار خود قرار دهیم.
در پایان این مراسم با حضور وزرای فرهنگ وارشاد اسلامی و آموزش و پرورش از برگزیدگان تقدیر شد.
نفرات ایرانی برتر در مسابقات بین المللی
در این مسابقات در بخش آقایان و در رشته قرائت تحقیق هادی موحدامین، در رشته ترتیل سیدحجت ترحمی و در رشته حفظ در بخش بانوان طاهره نائبی موحد رتبههای نخست بزرگسالان کشورمان را کسب کردند.
همچنین در هفتمین دوره مسابقات دانشآموزان جهان اسلام در رشته قرائت تحقیق امیرعلی یادگاری و در رشته قرائت تحقیق مریم سبزه زاری رتبه نخست را کسب کردند. همچنین در پنجمین دوره مسابقات نابینایان جهان اسلام نیز زهرا خلیلی و امیدرضا رحیمی رتبههای اول حفظ در رشته خواهران و برادران را کسب کردند.