معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت: ترددهای نوروزی شامل حمل و نقل عمومی و خودروهای شخصی است که حمل و نقل عمومی با سامانه ایران من و استفاده از خودروی شخصی با پلیس کنترل میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای محسن فرهادی در گفتگو با شبکه خبر درباره آخرین تصمیمات درباره اینکه چه کسانی در روزهای پایانی سال و ایام نوروز اجازه تردد در جاده ها دارند و با چه شرایطی افزود: از 21 آذر طرح مدیریت هوشمند اجرایی و عملیاتی و این طرح در ابتدا مقرر شد برپایه و زیرساخت اصلی سامانه و الکترونیک اجرا شود که سامانه ای که وزارت کشور درنظر گرفت سامانه امید بود که بعد به سامانه ایران من تبدیل شد و سامانه ایران من به خاطر وسعت کاری به تدریج بستر الکترونیک را فراهم می کند .
وی ادامه داد:در طرح مدیریت هوشمند بر دو اساس محدودیت اعمال شد برای این که تعطیلی ها ، ممانعت ها و ممنوعیت ها کاهش پیدا کند قرار شد هرچقدر جلوتر می رویم این سامانه بستر الکترونیکی اش گسترده تر شود تا احتمال ممنوعیت ها و تعطیلات را کاهش دهد.
آقای محسن فرهادی گفت:طرح مدیریت هوشمند بر دو پایه اساسی انجام واکسیناسیون و شرایط بیماری یا برعکس سالم بودن فرد استوار است یعنی افرادی می توانند ممنوعیت ها را پشت سر بگذارند که اولا واکسیناسیون آنها کامل باشد واکسیناسیون کامل کمک می کند بیماری خیلی عمیق نشود.
وی با بیان اینکه افراد باید سه دز واکسن زده باشند یا زمان تزریق دز سوم آنها نرسیده باشد خاطر نشان کرد: این شرایط سه حالت دارد یا واکسن نگرفتم و بیمارم یا واکسن گرفتم ولی کامل نیست و بیمارم و یا واکسن کامل هست ولی باز بیمار هستم که به این بیماران تاکید ویژه ای داریم تردد نکنند و سرکار نروند، اگر صنفی هستیم مغازه مان را باز نکنیم و یا اگر باز می کنیم فرد بیمار تردد نکند.
وی درباره چگونگی اعمال مقررات و رصد این شرایط گفت: تردد نوروزی بصورت عمومی و شخصی است ، حمل و نقل عمومی شامل هوایی، ریلی و زمینی می باشد که وزارت راه و شهرسازی به سامانه ایران من متصل است و زمانی که فرد بلیت می خرد یا مقصدش را اعلام می کند به محض ارائه کد ملی، استعلام سامانه ایران من از وزارت بهداشت می آید که فرد واکسینه است و بیمار هم نیست بعد اقدام به خرید بلیط می کند.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در حمل و نقل شخصی اگر پلاک خودرو مجاز باشد یعنی فرد واکسن کامل گرفته باشد و در شرایط بیماری هم نباشد کد ملی فرد با صاحب پلاک خودرو در سامانه کنترل می شود و جریمه ای توسط دوربین های پلیس راهور انجام نمی شود.
وی افزود:با توجه به پوشش مطلوبی که پلیس راهور بر جاده ها دارد از طریق پلاک خودرو متقاضیانی که قصد سفر دارند قابل کنترل است.
آقای فرهادی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رانندگانی که دز سوم واکسن را زده اما سرنشینان نزده اند، تکلیف چیست؟گفت:این کنترل ها نسبی است.
وی گفت: در جلساتی که با پلیس راهور داشتیم کنترل های فیزیکی در مبادی ورودی شهرها در دستور کار است، یعنی راننده هیچ مشکلی ندارد ولی سرنشینان دچار مشکل هستند پلیس راهور این کنترل ها را انجام می دهد.
آقای فرهادی درباره اجرای این قوانین هم افزود: بهترین اجرا کنندگان قانون و بهترین کسانی که می توانند محدودیت ها را اعمال کنند، مردم هستند، اینجا موضوع خود مراقبتی مطرح است.
وی ادامه داد: امیدواریم قبل از شروع تعطیلات، شرایط بیماری تغییر نکند، ما در پاندومی جهانی کرونا و در پیک ششم اومیکرون در کشور هستیم، بنابراین تردد ها و سفرهای حجیم و دورهمی های خانوادگی، تماس های ما را افزایش می دهد و خطر ابتلا بیشتر می شود.
در ادامه دکتر گویا درباره تخلفات واکسیناسیون هم گفت: تا آنجایی که در جریان این مسائل هستم چنین چیزی را نشنیده ام نه تکذیب می کنم و نه تایید، مقامات انتظامی و امنیتی این مسائل را دنبال می کنند قطعا اگر به یقین برسند به ما اطلاع رسانی می کنند.
وی ادامه داد: اما این طور سوءاستفاده ها خیانت به مردم است و با توجه به اینکه متاسفانه اومیکرون یک نگرانی که ایجاد کرد این بود که سنین پایین تر بیشتر مبتلا شدند، باید به هر شکل ممکن با افراد سوءاستفاده کننده برخورد قانونی شود.
آقای فرهادی گفت:میانگین رعایت شیوه نامه های بهداشتی در کشور برای این هفته 57 درصد است، ما حدود 242 هزار بازرسی داشتیم که از این تعداد هزار و 200 واحد صنفی در هفته گذشته پلمپ شدند.
وی افزود: از نظر بهداشتی و تهویه برخی باشگاه های ورزشی همچنین رعایت فاصله گذاری ها در رستوران ها و تالارهای پذیرایی مشکل وجود دارد.
او گفت: سامانه ایران من شامل 9 گروه شغلی است که شامل تالارهای پذیرایی، رستوران ها، فروشگاه های زنجیره ای ، سینما و تئاتر است که در ورودی ها کنترل می شوند ولی فعلا برای نوروز علاوه بر کنترل های الکترونیک، بازرسان ما و همکاران بهداشت محیط حرفه ای سراسر کشور از 20 اسفند تا پایان تعطیلات بازرسی می کنند همچنین تلفن 190 همچنان اماده دریافت شکایات و انتقادات است.
مردم اصول بهداشتی را جدی بگیرند
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیردار گفت: ستاد ملی کرونا سعی می کند تعطیلات نوروزی شاد و راحتی برای خانواده ها باشد و اتفاقی نیافتد که موجب پشیمانی شود.
دکتر گویا در گفتگوی 18:30 شبکه خبر افزود: از مردم و رسانه ها به خصوص رسانه ملی درخواست می کنم کمک کنند تا مردم با اعتماد کامل توصیه های بهداشتی را رعایت کنند ما چیزی جز سلامت مردم نمی خواهیم و همه تلاش ما این است که اجازه ندهیم مردم بیمار شوند.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه افرادی که علائم مشابه سرما خوردگی دارند نباید واکسن تزریق کنند گفت: این جا نه خود فرد می تواند تصمیم بگیرد و نه من، بلکه این موارد را باید به عهده دکتر گذاشت و قبل از هر چیز با پزشک مشورت کنند، پزشک تشخیص می دهد که فرد مشکوک است یا خیر که با آزمایش ها ، توصیه های لازم را برایش تجویز می کند.
وی خاطر نشان کرد: اگر کسی کرونا گرفته باشد صلاح نیست واکسن تزریق کند.
آقای گویا افزود: هر فرد سالم بدون هیچ بیماری زمینه ای در صورت ابتلا به کرونا حداقل 5 روز باید استراحت کند و افردی با بیماری زمینه ای و خانم های باردار این مدت بیشتر از 5 روز است.
آقای داریوش باقرجوان مدیرکل حمل و نقل سازمان راهداری در ادامه این برنامه درباره تدابیر اتخاذ شده برای حمل و نقل مسافر جاده ای و تاکسی های بین شهری گفت: شیوه نامه ها از ابتدای این بیماری به صورت کامل در حمل و نقل عمومی همانند سایر آحاد جامعه در حال پیگیری، کنترل و اجراست .
وی ادامه داد: برای ایام نوروز گشت های ویژه ای را راه اندازی کردیم که همکاران ما در پایانه های مسافربری و کل مسیرها انجام می دهندهمچنین مانورهای مشترکی با پلیس راه انجام می شود.
مدیرکل حمل و نقل سازمان راهداری خاطر نشان کرد:کنترل کد ملی مسافر با سامانه امید ایران در حال انجام است و یکایک مسافرین و حتی خدمه سفر از جمله رانندگان و رانندگان دوم کنترل می شوند و برای حمل و نقل عمومی مشکلی نخواهد بود.
وی افزود:پل های ارتباطی ما سامانه پیام کوتاه 2000141 و تلفن گویای 141 است که به صورت 24 ساعته آماده پذیرش هر گونه انتقاد، پیشنهاد و شکایت می باشد.