استاد دانشگاه علوم پزشکی یزد: بیش از ۴۵درصد مبتلایان به اومیکرون را کودکان تشکیل میدهند، بنابراین باز شدن مدارس زنگ خطر افزایش ابتلا را به صدا درمی آورد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز یزد، دکتر نوری شادکام در برنامه رصد شبکه یزد با اشاره به تفاوت ایمنی جمعی درباره بیماریهای واگیردار پس از تزریق واکسن متفاوت گفت: ایمنی واکسیناسیون در بیماری سرخک ۹۵درصد و در آنفولانزا بین ۵۰تا۷۰ درصد است. برای متوقف کردن ایپیدیمی کرونا نیز باید حداقل ۷۵تا۸۰ درصد مردم ایمن باشند که هم اکنون متوسط کشوری ۶۵درصد است.
وی افزود: تزریق یک دوز واکسن سرخک سبب میشود تا آخر عمر ایمن باشید، اما واکسن کرونا شرایط خاصی دارد که باید دو دوز تزریق کنید، پس از ۱۴روز ایمنی ۶۵تا۹۵ درصدی ایجاد میشود و پس از دوز سوم باید هر ۶ماه دوز یادآور تزریق نمایید.
پزشک متخصص کودکان تصریح کرد:آمار واکسیناسیون دو دوز افراد بالای ۱۸سال در کشور ۸۰درصد و در استان یزد ۸۳درصد است که بالای میانگین کشوری هستیم، اما میانگین کشوری واکسیناسیون افراد زیر ۱۲سال ۱۹درصد و در استان ۱۳درصد است.
وی با تأکید بر اینکه اگر مجموع جمعیت ایمنی به ۷۵درصد نرسد با هر سویه دچار مشکل میشویم، اظهار داشت: اکثر افراد بالای ۱۸سال به دلیل دریافت واکسن، ایمن هستند، اما هم اکنون کودکان زیادی مبتلا میشوند. در سویههای مختلف فقط دو درصد کودکان مبتلا میشدند، اما بیش از ۴۵درصد مبتلایان در سویه اومیکرون را افراد زیر ۱۲سال تشکیل میدهد.
تاثیر واکسیناسیون بر کاهش مرگ و میر در استان یزد
نوری شادکام با اشاره به اینکه واکسیناسیون بین چهار تا هفت برابر از مرگ جلوگیری میکند، ادامه داد: واکسن در حال حاضر بهترین درمان و پیشگیری برای کرونا است و علم پزشکی جهان فعلا به این مرحله رسیده است. بر اساس آمار و مستندات و مدارک به صورت قاطعانه میگویم که واکسیناسیون در استان یزد میتواند مرگ و میر را تا یک چهارم کاهش دهد.
این استاد دانشگاه گفت: آمار و مستندات نشان میدهد که به ازای هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت واکسینه، ۲۲نفر و به ازای هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت واکسینه نشده، ۸۶نفر فوت شده اند. اکثر واکسن زدههای فوت شده را هم افراد بالای ۷۰سال و دارای بیماری زمینهای تشکیل میدهد.
وی درباره بازگشایی مدارس تأکید کرد که دانشگاهها و دبیرستانها با توجه به دریافت واکسیناسیون باید به صورت حضوری باشند، اما دبستان با توجه به واکسینه نشدن بسیاری از دانش آموزان و همچنین عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی باید به صورت غیرحضوری تداوم یابد.
اجرای پروتکلهای بهداشتی در مدارس ابتدایی بی معنی است
نوری شادکام افزود: بازگشایی مدارس ابتدایی در چنین شرایطی سبب میشود که کودکان به صورت مرتب دچار عفونت شده و بیش از ۵۰درصد هر کلاس به اومیکرون، آنفولانزا، اومیکرون ـ آنفولانزا و سرماخوردگی مبتلا شوند.
وی بیان داشت: اجرای پروتکلهای بهداشتی در مدارس ابتدایی منتفی است، زیرا دانش آموزان زیر ۱۲سال توجه چندانی به این مساله نداشته و نمیتوان آنان را مجبور به رعایت کرد. بازگشایی مدارس ابتدایی فقط با تهویه مناسب، وجود مواد ضدعفونی در مدارس و گسترش واکسیناسیون امکان پذیر است.
پزشک متخصص اطفال ادامه داد: اینکه گفته میشود دانش آموزان در مدارس حضور یابند تا آنان را به واکسیناسیون اقناع کنیم درست نیست، زیرا والدین این افراد باید اقناع شوند و بر این اساس باید جلساتی در مدرسه با حضور والدین برگزار شده و کارشناسان شبکه بهداشت به همه سوالات والدین پاسخ دهند.
عوارض واکسن کرونا بیش از سایر واکسنها نیست
وی درباره هراس خانوادهها از واکسیناسیون کودکان گفت: همه واکسنها دارای عوارض هستند و قاطعانه اعلام میکنم که عوارض واکسن کرونا از سایر واکسنها بیشتر نیست. واکسن کزاز و دیفتری و سرخک هم دارای عوارض هستند، اما مردم عوارض را تحمل میکنند تا به این بیماریها مبتلا نشوند.
نوری شادکام اقناع والدین از سوی آموزش و پرورش را سبب چند برابر شدن آمار واکسیناسیون گروه سنی ۵تا۱۲ سال عنوان کرد و افزود: بنده روزانه ۴۰تا۵۰ کودک مبتلا به کرونا را ویزیت کرده و سختی و زجر کشیدن والدین را مشاهده میکنم.
استاد دانشگاه ادامه داد: این زجر کشیدن به هیچ وجه در واکسن وجود ندارد و تزریق دوز اول سبب میشود تا کودکان به کرونای وخیم گرفتار نشده و دوز دوم نیز وضعیت را بسیار بهتر خواهد کرد.