رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه برای داشتن سبک زندگی اسلامی همه باید تلاش کنند گفت: نگاه به سبک زندگی اسلامی باید با شاخصههای قرآنی همخوانی داشته باشد.
وی با اشاره به این که در حاکمیت اسلامی و در فرایند دین مبین اسلام به عنوان تمدن سازی نوین اسلامی دو بخش داریم افزود: این بخشها شامل سخت افزاری و نرم افزاری است.
حجت الاسلام شرفخانی گفت: بخش سخت افزاری شامل علم و صنعت، اختراع، سیاست است و بخشهای سخت افزاری همان متن زندگی من و شماست.
این کارشناس مذهبی گفت: نوع لباس پوشیدن، غذا خوردن، سبک ازدواج، سبک رفتاری با جامعه، نوع رفتار با کارمند و رئیس و مرئوس شامل سبک زندگی است که ملموس است و شیوه و منش دارد.
وی افزود: نگرش دیگر این است که اگر میخواهید سبک زندگی اسلامی شکل بگیرد تا تمدن نوین اسلامی و اصل ظهور تحقق پیدا کند باید به این سمت و سو برویم که این سبک زندگی براساس شاخصههای دین مبین اسلام همان آیات و روایات است که باید آن را طراحی و در جامعه نهادینه کنیم.
وی گفت: ضرورت سبک زندگی اسلامی در بین مسئولان و مردم، که اولین شاخصه اصلی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی و نهادینه ساختن سبک نوین اسلامی است، باید از طریق مسئول اتفاق بیافتد.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به این که اگر مسئول ما نگاه به سبک زندگی اسلامی نداشته باشد و نیز رفتار و منش او هم با شاخصههای قرآنی و اهل بیتی همخوانی نکند گفت: این مسئول نباید از لابی گری و منابع شخصی در جایگاه تصمیماتی خود استفاده کند که به حزب و گروه خاصی برسد و یا اینکه رویکرد اشرافی گری داشته باشد و مبارزه با فساد در ساختار زندگی او نباشد و دنبال این باشد که این موارد در جامعه سبک زندگی اسلامی نهادینه شود. با این ساختار مسئولیتی، قطعا این امر (سبک زندگی اسلامی) تحقق پیدا نخواهد کرد.
وی گفت: مقام معظم رهبری اتفاقا در بحثی که درباره سبک زندگی داشته اند یک بخشی از زیرساختها را به مسئولین و دولتها برگرداندند. اگر سبک زندگی ما به سمت سبک زندگی غربی رفته است، منشها و رفتارهای مان حتی ساختارهای ایرانی و بومی ما نیست.
حجت الاسلام شرفخانی افزود: نکته مهم دیگر در رابطه با بحث احسان و نیکوکاری است که یکی از شاخصهها و مولفههای اصلی در سبک زندگی اسلامی بحث احسان و نیکوکاری است. علت آن این است که در تمدن نوین اسلامی و همچنین در ساختار رسیدن به سبک زندگی اسلامی این نکته است که به بعضی از مولفهها و شاخصهها اشاره شده است که اصل هستند و اگر این این موارد در جامعه نهادینه شود بخش دیگری از رفتارها و منشها در جامعه نهادینه خواهد شد.
وی گفت: اگر در جای دیگر میبینیم که قرآن بعد از نماز شاخصه بعدی را زکات معرفی میکند و در جای دیگر قرض الحسنه را بیان میکند همه اینها نشان از این است که اگر بخواهیم نجات مان در این سبک زندگی در جامعه واقعا اتفاق بیافتد که در جامعه سبک زندگی به مفهوم اسلامی نهادینه شود باید این مولفه را به عنوان مولفه و شاخص اصلی قرار بدهیم.
کارشناس و مدرس حوزه و دانشگاه همچنین گفت :روحیه انفاق و سخاوت باید درجامعه اسلامی نهادینه شود .
حجت الاسلام و المسلمین احمد شرفخانی با اشاره به اینکه عدالت شاخصه اصلی دین مبین اسلام است افزود: اگر بخواهیم نجات یابیم باید این مولفه را به عنوان مولفه شاخص اصلی قرار بدهیم.
شرفخانی گفت : مسئولین در جایگاه های حاکمیتی، الگوی عملی هستند . اگر می گوییم کسی می خواهد الگوی عملی را در این عرصه ببیند زندگی شخصی مقام معظم رهبری و زندگی و منش حکومت داری ایشان را ببیند .
وی گفت : مجرمین و گناهکاران در روز قیامت می گویند اگر من را برگردانید به دنیا ، من جزو محسنین می شوم پس هم نجات این دنیا و هم نجات اخروی مان با انجام دادن احسان است .
شرفخانی با اشاره به اینکه در روایت داریم صدقه نشان از ایمان است افزود: اگر خداوند متعال به تعبیری، ان الله یحب المحسنین می گوید ، علت اصلی آن این است که احسان راس ایمان است یعنی اساس تمام فضیلت ها و خوبی ها احسان است ، شما این انفاق ها را انجام دهید و جزو محسنین قرار بگیرید .
وی افزود : احسان و نیکوکاری در جامعه محبت و دوستی و مهربانی را نهادینه می کند کسی که اهل احسان باشد اهل نیکوکاری و مهربان و عاشق دیگران است هیچگاه دیگر ظلم و کلاهبرداری نمی کند حق دیگران را از بین نمی بردو با این رفتار فقط مهر و محبت در جامعه نهادینه و رحمت خداوند در جامعه سرازیر می شود .
این مدرس حوزوی گفت : سه کار مهم باید اتفاق بیفتد یک بخش در مجموعه سازمان شکل گرفته ، یکی این که ما سر سفره خیرات و احسان ها و نیکوکاری هایی که قبلا انجام شده است دومین نکته این است که ما باید برویم به این سمت که نیکوکاری با خیر تفاوتی دارد مسئله سوم استفاده از ظرفیت مناسبتی که روحیه سخاوت ، انفاق و تجلی پیدا کند.