مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: همزمان با هفته منابع طبیعی، ۶۰۰هزار اصله نهال برای غرس در عرصههای طبیعی استان توزیع میشود.
وی با بیان اینکه درختکاری در استان کردستان تنها به اسفند ماه منتهی نشده است گفت:با توجه به شراط اقلیمی استان و میانگین بارندگیهای مناطق و سطح تعهدات سازمانی، بعد از انتخاب محدودههای مستعد برای جنگل کاری و توسعه جنگل، این مهم از پاییز در استان آغاز شده است.
مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه یک میلیون و ۲۰۰هزار اصله نهال برای استان تامین شده و تا پایان فصل درختکاری توزیع میشود افزود: از این تعداد ۱۲۰هزار اصله نهال زینتی است که با مشارکت شهرداری برای توسعه فضای سبز شهری غرس میشود.
فتاحی گفت: ۱۸۰هزار اصله نهال جنگلی و ۳۰۰هزار اصله نهال نیز برای طرح زراعت چوب در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه تمامی این طرحها با مشارکت آبخیز نشینان و جوامع محلی انجام میشود افزود: عملیات جنگل کاری و غنی سازی جنگل با بذر و نهال گونههای بومی و سازگار با اقلیم در سطح استان توسط این اداره کل انجام میشود.
فتاحی تاکید کرد: نکته شاخص نهال کاریهای انجام شده در سال جاری، تعیین محدودههای مستعد برای غرس، نظارت فنی و کارشناسی در حین اجرا، انتخاب گونههای سازگار با مناطق تعیین شده، همکاری و همراهی جوامع محلی و انجمنهای مردم نهاد و همچنین تعیین تکلیف متولی امور حفاظت، نگهداری و بهرهبرداری متناسب با میزان توان اکولوژیکی و مشارکت جوامع محلی با حمایتهای این اداره کل است.
مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: هفته منابع طبیعی و آبخیزداری امسال، همچون سالهای گذشته، گسترش فرهنگ حفظ، احیا، توسعه و بهره برداری اصولی و پایدار از منابع طبیعی تجدید شونده و معرفی اقدامات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری را مورد توجه قرار خواهد داد.
وی افزود: یکی از ویژگیهای مهم این فرهنگ در سال جاری تداوم پویش مردمی بذرکاری و نهالکاری «ایران سرسبز-ایران قوی» است که از پاییز سال جاری در سراسر کشور با پیامهای «هر ایرانی یک درخت» و «به یاد هر شهید هزار نهال» آغاز شده و فرصتی برای مشارکت علاقمندان در سرسبزی میهنمان است.
در تقویم رسمی کشور، ۱۵ اسفند روز درختکاری و از ۱۵تا۲۱ اسفند به عنوان هفته منابع طبیعی و آبخیزداری نامگذاری شده است.