سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در نخستین جلسه ارائه گزارش رسانهای به مردم که به صورت مجازی برگزار شد، به تشریح فعالیتهای ائمه جمعه پرداخت.
مرکز ارتباطات و رسانه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، حجت الاسلام علی نوری، سخنگوی نهاد نمازجمعه، در نخستین جلسه ارائه گزارش رسانهای به مردم که به صورت مجازی برگزار شد، در ۵ محور، برنامهها و فعالیتهای ائمه جمعه را تشریح کرد و گفت: ارائه گزارش رسانهای به مردم، در بازههای زمانی منظم صورت خواهد پذیرفت.
وی اجرای طرح استقبال از دولت جوان حزب اللهی را نخستین محور فعالیتها و برنامهها در سال جاری برشمرد و گفت: همزمان با آغاز به کار دولت سیزدهم، ائمه جمعه، با تشکلیل حلقههای اندیشه ورز، به احصاء کمبودها، کاستیها و راهکارهای عملی برای حل مشکلات در هر منطقه، بر اساس مطالبات مردمی پرداختند که مسئلههای مختلف شناسایی شدند و ائمه جمعه با ظرفیت مردمی که در اختیار داشتند، مسئلههای اصلی شهر خود را شناسایی و در اختیار دولت قرار دادند.
سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تصریح کرد: در این طرح ۵ هزار و ۱۸۱ مسئله توسط ائمه جمعه با تشکیل هیئتهای اندیشه ورز و مردمی جمعآوری شد که در جلسهای با حضور رئیس جمهور محترم به صورت حضوری محضر ایشان تقدیم و با استقبال بسیار خوب دولت روبه رو شد. همچنین وزرای دولت مردمی و استانداران، از این طرح به خوبی استقبال کردند که جای تقدیر و تشکر دارد. خوشبختانه در راستای پیگیری و حل مسئلهها، وبیناریهایی با حضور وزیران محترم دولت سیزدهم و ائمه جمعه کشور برگزار کردیم که برخی از این مسائل مورد بررسی قرار گرفت و در آینده نیز این جلسات استمرار خواهد داشت.
وی با بیان اینکه مسئلههای جمع آوری شده در این طرح، در دو بخش تأسیسی و تکمیلی تقسیم بندی شدهاند، یادآور شد: آن دسته از مسائلی که لازم است دولت به یک اقدام جدید و تاسیسی بپردازد، بیش از ۶۴/۴ دهم درصد است و در بخش تکمیلی، با هزار و ۸۰۵ مسئله، شامل ۳۵درصد است که شناسایی شدهاند. در این بخش، دولت باید اقدامات و عملیات و برنامههای نیمه تمام دولت قبل را تکمیل و مورد بهرهبرداری قرار دهد.
حجت الاسلام نوری با بیان اینکه از مسائل شناسایی شده، ۴۲درصد در برگیرنده بین ۱۰تا ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در هر شهر، شهرستان و بخش میشود، تصریح کرد: اگر دولت محترم به این مسئلهها بپردازد، از نظر کمیت، جمعیت بسیار زیادی را در رفع مشکلات تحت پوشش قرار خواهد داد. در بخش موضوعی نیز مسئله عمران و آبادانی با هزار و ۱۱۳ مسئله بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است، در حوزه کشاورزی ۶۱۴ مسئله، بهداشت و سلامت ۴۰۷ مسئله، اشتغالزایی در رتبه چهارم و مسئله دینی و اعتقادی رتبه پنجم با ۳۳۹مسئله شامل میشود، بخش صنعت، معدن، آسیبهای اجتماعی، گردشگری، فرهنگی و هنری هم در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به میزبانی از نشستهای نقد نخبگانی با حضور شماری از نخبگان، ائمه جمعه، اساتید دانشگاه و حوزه اشاره کرد و ادامه داد: در این مدت، سه نشست برگزار شده که نخستین نشست با حضور جناب آقای مهدیان نویسنده کتاب سواد مطالبهگری و حجتالاسلام جوکار امام جمعه شهر قدس و حجتالاسلام حسینی، امام جمعه پردیس شکل گرفت و نشست دوم با حضور جناب آقای حسن بنیانیان و حجت الاسلام امینی امام جمعه آبیک و نشست سوم هم با حضور حجت الاسلام سرلک و حجتالاسلام مختاری امام جمعه هشتگرد برگزار و مورد استقبال جامعه رسانهای و نخبگانی قرار گرفت.
در این نشستها، با دعوت از شخصیتها و نخبگان حوزوی و دانشگاهی و ائمه جمعه، به نقد و گفتگو و بحثهای چالشی روز پرداخته میشود که بسیار تاثیرگذار و مهم به شمار میآید.
سخنگوی نهاد نمازجمعه، در حوزه جشنوارهها عنوان کرد: جشنواره ملی شعر نماز جمعه و جشنواره ملی عکس شکوه جمعه به عنوان دو اقدام فرهنگساز، با حضور اهالی فرهنگ و هنر و با مشارکت و فعالیت مردم و جوانان برگزار شد.
وی افزود: جشنواره شعر با دبیری علمی استاد علیرضا قزوه و با مشارکت مرکز شعر و موسیقی صدا و سیما شکل گرفت که شاهد دریافت آثار بسیار خوبی در محورهای تعیین شده بودیم که آثار ارسالی مورد داوری قرار گرفتند.
حجت الاسلام نوری خاطرنشان کرد: امسال همچنین دومین جشنواره ملی عکس شکوه جمعه را برگزار کردیم که تأکید بر حضور خانواده، کودکان، نوجوانان و جوانان و زیباییهای بصری مصلاهای نمازجمعه، همبستگی امت (نمازجمعه محور وحدت)، روایت تصویری از ارتباط و انس بی تکلف مردم و مسئولان و ارتباط عاطفی امامان جمعه بود.
استاد سیدعباس میرهاشمی، استاد فرهاد سلیمانی و استاد حسن قائدی از بزرگان عکاسی ایران زمین از چهرههای شناخته شده در طول سالهای گذشته بودهاند که قضاوت و داوری این دوره از جشنواره را بر عهده داشتند.
وی در ادامه در خصوص موضوع معارفه و انتصابهای جدید در فصل زمستان گفت: ۲۵ معارفه صورت گرفته است که هفت نفر جدید الورود هستند و هفت نفر از عزیزان ائمه جمعه هم بازنشسته شدند و دیگر در این مجموعه فعالیت ندارند. از این تعداد ۱۱ مورد در مرکز شهرستان، هشت نفر در بخش مرکزی، ۵ نفر در شهر و یک مورد در دهستان منصوب شدهاند و سه شهری هم که ائمه جمعه آنان فوت کرده بودند، نفرات جایگزین آنها انتخاب شده است.
در میان ائمه جمعهای که به تازگی منصوب شدند، میانگین سنی از ۴۶ سال به ۴۲ سال کاهش یافته که نشان میدهد، جوان گرایی در انتصابات فصل زمستان ۱۴۰۰ با چهار سال کاهش، مورد توجه بیشتر قرار گرفته است و در بخش آمار بومی بودن نیز در انتخاب ائمه جمعه از ۵۶ درصد به ۶۰درصد آمار ارتقاء یافته است که در این خصوص هم چهار درصد بهبود آماری داشتیم.
سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در بخش پایانی سخنان خود ضمن تشکر از ائمه جمعه، دفاتر شورای سیاستگذاری و نمایندگان، ولی فقیه در استانها در همراهی مطالبات مردمی گفت: ائمه جمعه همیشه به دنبال طرح مطالبات مردمی در حوزههای مختلف بودهاند و به بخشی از مطالبات مردمی توسط ائمه جمعه در خطبههای نماز جمعه اخیر اشاره و تصریح کرد: نماینده، ولی فقیه در استان بوشهر و امام جمعه این شهر به دلیل افزایش بی رویه قیمت کالاها، به صورت قاطعانه از مسئولان خواست که با این افزایش قیمت برخورد کنند و نگذارند سودجویان اقتصادی از فرصت روزهای پایانی سال سوء استفاده کند. همچنین نماینده، ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد در خصوص گران فروشیهای اخیر به مسئولان امر هشدار دادند و بر تشدید برخورد با گران فروشان تاکید کردند.
نماینده، ولی فقیه در استان خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد نیز با اشاره به نزدیک شدن ایام عید نوروز بر لزوم تدارک و تامین مایحتاج شب عید مردم تاکید کردند تا عیدنوروز بر مردم تلخ نشود. امام جمعه قشم هم با اشاره به افزایش قیمت میوه در این منطقه پیشنهاد ایجاد بازار روز میوه در مصلای نماز جمعه این شهر را ارائه کرده و بر تامین میوه شب عید مردم با قیمت مناسب تاکید فراوان کردند.
امام جمعه مهدی شهر هم در حوزه بهداشت و سلامت ورود کرده و با اشاره به برخی کمبودها و کاستیها در این شهر از مسئولان میخواهد که زیرساختهای لازم را برای مردم فراهم کنند و نگذارند مردم در این روزهای شیوع کرونا در سختی قرار گیرند. همچنین نماینده، ولی فقیه در استان اردبیل در حمایت از سخنان رئیس جمهور محترم در بخش آزادسازی سواحل دریایی، تاکید کرد که میبایست به صورت قاطع با هرگونه ساخت و ساز در حریم دریاچه شورابیل جلوگیری شود.
امام جمعه مشگین شهر نیز تاکید کرد که برای توسعه باغات و فرهنگ درختکاری، نهال رایگان در اختیار مردم مشگین شهر قرار گیرد. این موارد، تنها بخشی از سخنان ائمه جمعه کشور است که در خطبههای اخیر بیان شده است.