حضور خسروی وفا در زادگاه سیامند/ برگزاری برنامه های یادبود در اشنویه
برنامههای متعددی به مناسبت دومین سالگرد درگذشت زنده یاد سیامند رحمان، قویترین ورزشکار دارای معلولیت جهان در اشنویه، زادگاه وی برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمود خسروی وفا، رئیس کمیته ملی پارالمپیک با حضور در اشنویه، زادگاه و نیز آرامگاه زنده یاد رحمان، و شرکت در برنامههای یادبود این ورزشکار فقید، یاد وی را گرامی داشت.
وی در مراسم گرامیداشت دومین سالگرد درگذشت سیامند رحمان، گفت: ستادی جهت بزرگداشت این پهلوان با اخلاق کشور تشکیل و برنامههایی نیز برای اجرا در تهران برنامه ریزی شده که امیدواریم به ستاد برگزاری این آیین در اشنویه پیوند بخورد.
خسروی وفا افزود: تلاش ما این است که توانمندیهای سیامند رحمان در حوزه اخلاق، معرفت و پهلوانی در سایه وزنهها پنهان نشود و برای آینده جاودانه و مردم و طرفداران وی بازگو شود.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک کشور ادامه داد: خوشبختانه در خصوص ساخت مستند و زندگینامه سیامند رحمان اقداماتی انجام شده است به طوری که فیلمبرداری در زمان حیات وی آغاز شده و در حال انجام است ضمن آنکه هر ساله رقابتهایی به نام وی برگزارمی شود و کتابی از خاطراتش نیز در حال آماده شدن است.
خسروی وفا گفت: ثبت زندگی نامه سیامند در کتابهای درسی نیز در حال پیگیری است که امیدواریم با این کار یاد و خاطره وی بیش از پیش در اذهان زنده بماند.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک افزود: پشتوانه سیامند رحمان، اراده، محبت به خانواده، اعتقاد به خدا و مردانگی بود و هیچوقت این پشتوانه به سمت مکملهای دارویی تغییر پیدا نکرد از اینرو همه جوانان ورزشکار باید سیامند را الگوی خود قرار دهند.
سیامند رحمان در حوزه اخلاق الگوی جامعه ورزش است
خسروی وفا بیان کرد: طبق گفتههای داوران بین المللی رشته پاراوزنه برداری در مسابقات که کار قضاوت را برعهده دارند، رکورد سیامند تا سالها تغییر نخواهد کرد.
سیامند متعلق به همه مردم بود
مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان غربی گفت: هر قدر درباره شخصیت، رفتار و منش سیامند صحبت کنیم، واژهها از بیان اخلاق و منش وی قاصرند، زیرا وی کسی بود که به همه مردم ایران تعلق داشت.
کیومرث پورایراندوست افزود: سیامند رحمان در همه مسابقات با اقتدار پرچم جمهوری اسلامی را برافراشته کرد و همواره توانست سبب افتخار ایران و ایرانیان در عرصههای مختلف جهانی باشد.
وی گفت: در همه مسابقات به واسطه شخصیت و رفتارش نه تنها ایرانیان بلکه تمام تماشاگران به تشویق سیامند میپرداختند به طوری که با رفتنش عنوان «پهلوان خندان» از سوی مقامات بین المللی به وی داده شد.
مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان غربی افزود: امیدواریم با فراهم شدن شرایط کشور از لحاظ کرونایی شاهد میزبانی شهرستان اشنویه برای برگزاری رقابتهای بین المللی به نام سیامند رحمان و یادواره وی باشیم.
پورایراندوست گفت: سیامند رحمان همیشه جاودانه خواهد بود، زیرا وی متعلق به همه مردم ایران و جهان است که هرگز از یادها فراموش نخواهد شد.
رفتار و شخصیت سیامند الگوی جهانیان شد
فرماندار اشنویه نیز در این مراسم با بیان اینکه سیامند رحمان به عنوان یک ورزشکار در دنیای ورزش بی نظیر و تکرار نشدنی است، گفت: اخلاق، رفتار و خندههای پرمعنای وی برای همه ما یک الگو است.
سیدعلی ترابی با بیان اینکه به دلیل شرایط کرونایی مراسم بزرگداشت وی به صورت محدود برگزار میشود، افزود: سیامند رحمان فعل خواستن و توانستن را با هم معنا بخشید و نشان داد معلولیت محدودیت نیست.
وی ادامه داد: سیامند در تمام مسابقات به سمت خدا و احدیت دعا میکرد و طول عمر کم سیامند پر ارزش و پر از معنا بوده و نام نیک وی همیشه جاودانه خواهد بود.
پس از این مراسم از سالن ورزشی سیامند رحمان رونمایی و مزار وی نیز با حضور مسئولان و اقشار مختلف مردم اشنویه گلباران شد.
سیامند رحمان، قویترین مرد معلول فوق سنگین وزنهبرداری پارالمپیک و جهان، یازدهم اسفند سال ۹۸ بر اثر ایست قلبی در منزلش در اشنویه جان به جان آفرین تسلیم کرد.
«سیامند رحمان» در پارالمپیک ۲۰۱۶ «ریو» با مهار وزنه ۳۱۰ کیلوگرمی تاریخساز شد؛ وی پس از کسب مدال طلای مسابقات جهانی ۲۰۱۹ قزاقستان عنوان کرد که در توکیو دوباره خواهد درخشید.
۲ مدال طلای پارالمپیک ۲۰۱۲ لندن و ۲۰۱۶ ریو، پنج مدال طلا و یک نقره مسابقات قهرمانی جهان و سه مدال طلای بازیهای پاراآسیایی ۲۰۱۰ گوانگژو، ۲۰۱۴ اینچئون و ۲۰۱۸ جاکارتا از سیامند ورزشکاری برجسته در سطح رقابتهای بینالمللی ساخته بود.
سیامند رحمان متولد ۱۳۶۷ و اهل شهرستان اشنویه از توابع آذربایجانغربی و وزنهبردار سنگین وزن ایران است که در سال ۸۷ اولینبار به اردوی تیم ملی وزنهبرداری معلولان دعوت شد.
«سیامند رحمان» ملیپوش پرافتخار پاراوزنهبرداری ایران همچنین به عنوان یکی از ستارگان کمپین معرفی پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو معرفی شده بود؛ وی همچنین چندین بار در نظرسنجی کمیته بینالمللی پارالمپیک بهترین ورزشکار ماه انتخاب شده بود.
همچنین با حضور رئیس کمیته ملی پارالمپیک کشور، نایب رئیس فدراسیون جانبازان و معلولان، مدیران کل ورزش و جوانان و بهزیستی آذربایجان غربی و جمعی از مسئولان شهرستانی، سالن ورزشهای رزمی اداره ورزش و جوانان به نام این قهرمان نامگذاری شد.
از دیگر برنامههای برگزار شده در این روز میتوان به برگزاری مراسم باشکوهی با حضور اقشار مختلف مردم و مسئولان و با رعایت شیوه نامههای بهداشتی در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اشنویه اشاره کرد.
در این مراسم که مسئولان کشوری، استانی و همچنین معتمدین و نخبگان و عشایر، شورای تامین و اداری، شوراهای اسلامی و جمعی از ورزشکاران و اصحاب رسانه حضور داشتند؛ ترابی فرماندار شهرستان، رئیس کمیته ملی پارالمپیک، نایب رئیس فدراسیون جانبازان و معلولین کشور، مدیران کل ورزش و جوانان و بهزیستی استان در خصوص جایگاه ممتاز جهان پهلوان سیامند رحمان در جهان و توجه به نگه داشتن این جایگاه پر افتخار قهرمانی در کشور و ضرورت برگزاری مسابقات ورزشی در سطح ملی به نام آن اسطوره اخلاق و پهلوانی مطالب مبسوطی بیان کردند.
در بخشی از مراسم برنامههای متنوع فرهنگی و هنری برگزار شد. همچنین در این آیین از خانواده مرحوم جهان پهلوان سیامند رحمان تجلیل شد.
اهدای تندیس جهان پهلوان سیامند رحمان، رونمایی از سالن ورزشهای رزمی به نام آن پهلوان نامدار و همچنین گل افشانی و فاتحه خوانی بر سر مزار آن قهرمان از دیگر برنامههای این مراسم بود.