نماینده روسیه در سازمان ملل گفت روسیه اهداف عملیات ویژه اش در اوکراین را براساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل تعیین کرده است و به آن خواهد رسید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از آسوشیتدپرس؛ واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در جلسه ویژه مجمع عمومی سازمان ملل گفت: دبیرکل و همکاران، روسیه خواستار این است که درباره پیش نویس قطعنامه رای گیری شود؛ و از شما میخواهیم که از این پیش نویس حمایت نکنید. با وجود این، از فشار بی سابقهای که شرکای غربی ما بر تعداد بسیاری از کشورها وارد میکنند، مطلع هستیم تا طبق نظر آنها (به این قطعنامه) رای بدهند.
وی افزود: این موضوعی است که نمیشود اسم آن را فشار گذاشت. اینها تهدیداتی آشکار و بدخواهانه هستند؛ و ما از این موضوع آگاه هستیم. این سند به ما اجازه نمیدهد تا فعالیتهای نظامی را خاتمه بدهیم. برعکس، ممکن است ملی گرایان و افراطیون کی یِف را بی پرواتر کند تا به تعیین سیاستهای کشورشان به هر قیمتی که شده، ادامه بدهند و غیرنظامیان صلح طلب را گروگان بگیرند.
نماینده روسیه ادامه داد: این عبارت را به صورت استعاری به کار نمیبرم، بلکه معنای تحت اللفظی آن مدنظرم است. در شهرهایی از اوکراین همین اتفاق در حال رخ دادن است و از مردم به عنوان سپر انسانی استفاده میشود. امروز متوجه شدیم که نظامیان اوکراینی اجازه نمیدهند غیرنظامیان شهر ماریوپول را ترک کنند. آنها مردم، از جمله زنان و کودکان را در مدارس شهر نگه داشته اند و همه غیرنظامیانی را که سعی داشته اند از طریق مسیرهای بشردوستانه شهر را ترک کنند، مجبور به بازگشت کرده اند.
واسیلی نبنزیا گفت: ما همچنین از برنامههای ملی گرایان مطلع هستیم که قصد دارند با استفاده از غیر نظامیان دست به اقدامات تحریک آمیزی بزنند و بعد روسیه را متهم کنند که آن اقدامات را انجام داده است. آنها برخلاف قواعدِ قوانین بین المللی بشردوستانه، سخت افزارهای نظامی، از جمله سکوی پرتاب موشک و توپخانه را در نزدیکی مناطق مسکونی مستقر کرده اند. امروز ما نمونههایی از این کار را به ریاست سازمان ملل متحد ارائه میدهیم که هنوز میگویند مدارک مربوط به این موضوع را دریافت نکرده اند.
وی ادامه داد: اگرچه ویدیوهایی که توسط شهروندان اوکراینی ضبط شده، به راحتی در اینترنت در دسترس است. مسئولیت این موضوع به طور کامل برعهده مقامات اوکراینی است و آنها همچنین مسئول توزیع جنایتکارانه و غیرمسئولانه سلاح بین تمامی کسانی هستند که تمایل به گرفتن سلاح دارند، از جمله کسانی که از زندان آزاد شده اند. همین موضوع تا به حال باعث وقوع موارد متعددی از سرقت، قتل و غارتگری شده است.
همکاران، امتناع شما از حمایت از قطعنامه امروز، رای به صلح برای اوکراین است، اوکراینی که از ملی گرایی و نئو-نازیسم رهایی یابد و با همسایگانش در صلح به سر ببرد و از اینکه از خارج کنترل شود، خودداری کند. این هدف عملیات ویژه نظامی ما بود که بانیان این قطعنامه قصد دارند آن را حمله بنامند. ما از زبان نماینده اوکراین، کلمه نازیسم را شنیدیم، اما او اشارهای به حکفرمایی نئو-نازیسم در خود اوکراین نکرد؛ و از حکمفرمایی سازمانهای افراطی نئو-نازیسم و نئو-ملی گرا هم یاد نکرد که از هیتلر حمایت میکنند.
نماینده روسیه در ادامه افزود: آنهایی که به پیگیری تحولات اوکراین و بحران شکل گرفته علاقهمند هستند، به خوبی میدانند که این بحران از کجا سرچشمه گرفت. اقداماتی که امروز شاهد آن هستیم، میتوانست رخ ندهد، اگر جنگ هشت سالهی «رژیم مایدان» علیه مردم دونباس را متوقف کرده بودیم. سال گذشته، کشورهایی دست به اقداماتی زدند که اجتناب از سناریوی امروزی را غیرممکن ساخت.
ما، به گفته دبیر کل، از هیچ تلاشی دریغ نکردیم و تمامی گزینهها را مورد بررسی قرار دادیم؛ با وجود این، به حرفهای ما گوش داده نشد؛ و در دونباس هنوز مردم تحت بمباران قرار میگیرند و به نظر میرسد ۱۴ هزار قربانی هم کافی نیست، که بیشتر آنها هم در دونتسک و لوهانسک زندگی میکردند. هدف عملیات ویژه ما براساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل تعیین شده است و ما به آن خواهیم رسید. با وجود این، ما غیرنظامیان و تاسیسات را هدف قرار نمیدهیم و اخبار ساختگی بسیاری را که درباره این مسئله در اینترنت پخش شده، باور نکنید. این اخبار جعلی مثل نقل و نبات از مرکز عملیاتی اوکراین پخش میشد و این مرکز نابود شد.
واسیلی نبنزیا همچنین گفت: مسئله اوکراین میتواند به صورت صلح آمیز حل شود، اگر افراطیها بیشتر نگران حفظ جان غیرنظامیان باشند تا اینکه پشت آنها پنهان شوند. در این متنی که پیش روی ماست، هیچ اشارهای به این خواسته نشده است. نکتهای هم درباره کودتای غیرقانونی کی یف در فوریه ۲۰۱۴ ذکر شد، یعنی وقتی که فرانسه، آلمان و لهستان با حمایت آمریکا به صورت غیرقانونی رئیس جمهور منتخب کشور را سرنگون کردند.
این متن هیچ اشارهای به این موضوع نمیکند که چطور مقامات نئو-ملی گرا جدید حق شهروندان اوکراینی برای صحبت کردن به زبان روسی را محدود کردند. این چراغ سبزی مهم برای سلسله رویدادهای دیگری در زمینه نقض حقوق اولیه کسانی بود که در شرق این کشور زندگی میکردند، از جمله حقوقی بسیار ارزشمند، مثل حق زندگی. بسیاری از شما نمیخواهید درباره این موضوع چیزی بشنوید، درباره تراژدیهایی که در اوکراین بعد از کودتای مایدان در سال ۲۰۱۴ رخ داد و مردمی که در اودسا سوختند و بلایی که سر مخالفان آمد.
مثال مربوط به این موضوع جنگی بود که کی یِف در دونباس به راه انداخت. موضوع دیگری که در این پیش نویس به آن اشاره نشده این است که طی هشت سال گذشته، اروپا و آمریکا سلاحهایی بسیاری در اختیار اوکراین قرار داده اند تا غیرنظامیان در دونباس کشته شوند؛ و مقامات اوکراینی در کی یف به طور کامل توافقنامه مینسک را کنار گذاشته اند و قطعنامه ۲۲۰۲ شورای امنیت را هم نادیده میگیرند.
نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: در پایان این را هم بگویم که این پیش نویس تلاشی از سوی کسانی است که طی دهه گذشته تهاجمهای غیرقانونی متعددی برخلاف قوانین بین الملل انجام داده اند و کودتاهایی مثل کودتای مایدان در اوکراین ترتیب داده اند. آنها خودشان را قهرمانان قوانین بین الملل معرفی میکنند.