یک کارشناس حوزه اقتصاد بین الملل گفت: سامانه روسی SPFS هم اکنون ۲۰ درصد تراکنشهای مالی روسیه را انجام میدهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ پس از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین کشورهای غربی اعلام کردند تحریمهای سنگینی را علیه روسیه وضع خواهند کرد. در روزهای گذشته تحریمهای متعددی از سوی آمریکا،اتحادیه اروپا و متحدانشان علیه مسکو وضع شده است. یکی از موارد مورد بحث برای تحریم روسیه، ایجاد محدودیت برای دسترسی مسکو به بازارهای مالی جهانی است.
جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی که «سوئیفت» نامیده می شود یک انجمن تعاونی غیرانتفاعی است که در سال ۱۹۷۳ میلادی راهاندازی گردید و هدف از آن جایگزینی روشهای ارتباطی غیر استاندارد کاغذی در سطح بینالمللی با یک روش استاندارد شده جهانی بود. سامانه «سوئیفت» جهت فرستادن و دریافت هرگونه پیام ارزی در بین واحدهای ارزی بانکهای داخل کشور و بانکهای خارج از کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
در هفته گذشته رهبران غربی به بهانه تهاجم روسیه به اوکراین، خواستار محروم کردن مسکو از سیستم پیام رسان امن مورد استفاده از سوی نهادهای مالی «سوئیفت» شده اند که این قطع ارتباط می تواند باعث تاخیر و تعلل و هزینه های مضاعفی بر اقتصاد روسیه شود. با این حال کارشناسان معتقدند این اقدام پیامدهای اقتصادی متعددی نیز برای کشورهای اروپایی دارد.
«هادی غلام نیا» کاشناس حوزه اقتصاد بین الملل می گوید: محروم کردن روسیه از سامانه پیام رسان سوئیفت مانند شمشیری دو لب است که پیامدهایی را برای هم روسیه و هم کشورهای غربی خصوصا اتحادیه اروپا به همراه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه کنار گذاشتن روسیه از پیام رسان سوئیفت در کوتاه مدت موجب کاهش ارزش پول روسیه و ایجاد جو هیجانی در اقتصاد روسیه خواهد شد گفت: مسکو در بلند مدت قادر خواهد بود این مساله را مدیریت کند و سامانه بومی خود را جایگزین سوئیفت کند.
این کارشناس حوزه اقتصاد بین الملل افزود: سامانه روسی SPFS هم اکنون 20 درصد تراکنشهای مالی روسیه را انجام می دهد.
آقای غلام نیا افزود: محروم کردن روسیه از سوئیفت پیامدهای اقتصادی جدی برای اتحادیه اروپا دارد و پنج کشور آلمان،فرانسه،اسپانیا،ایتالیا و هلند در سال 2021 میلادی 60 میلیارد دلار به روسیه صادرات داشته اند و خروج روسیه از سوئیفت به بانکها،صنایع و تجارت اروپا آسیب خواهد زد.
ممنون از توضیحات عالی دکتر غلامنیا