برای حفاظت از قلب خود، روغنهای جامد و نیمه جامد مصرف نکنید.
همچنین بر اساس نتایج آخرین یافتههای علمی در جهان، مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا، خطر بروز سرطان پستان در خانمها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش میدهد؛ از سوی دیگر اسیدهای چرب اشباع موجود در روغن جامد میتواند ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی و انواع سرطانها را در پی داشته باشد.
روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغنهای گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آنها میتواند موجب افزایش کلسترول بد خون LDL، تنگی و انسداد عروق قلبی و سکته قلبی شود؛ بویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.
دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت هم توصیه کرد، برای پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی از روغنهای مایع با منشاء گیاهی استفاده شود.
روغن نباتی مایع نیز درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظهای اسیدهای چرب غیر اشباع دارند و میزان اسید چرب ترانس آن کمتر از ۲ درصد و در بعضی از روغنهای مایع تقریبا صفر است که زیرو ترانس نامیده میشوند. مصرف روغنهای مایع برای حفظ سلامت به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد.