مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری آذربایجان غربی برلزوم کشت ارقام کم آب بر و مقام به خشکی و تنش آبی در زارعت محصول چغندر قند در مزارع استان تاکید کرد.
وی تصریح کرد: محصولاتی از قبیل سیب و چغندر از پتانسیل های تولیدی کشاورزی استان بوده و علاوه بر تامین نیاز کارخانجات به صورت مواد اولیه ، پس از فرآوری نیز می توان از آنها در زمینه صادرات بهره جست که سبب ارزآوری و رشد اقتصادی استان شود.
در ادامه سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز به ارائه گزارشی از وضعیت تولید چغندر قند در استان در سال جاری پرداخت و با بیان اینکه امسال سطح زیر کشت نهایی چغندر قند در استان ۳۴ هزار هکتار بود، گفت: در مجموع یک میلیون و ۶۶۷ هزار و ۷۳۶تن چغندرقند از مزارع استان برداشت شد که توسط کارخانجات استان خریداری شده است.
جعفر وحدت با اشاره به اینکه میانگین عیار چغندر قند تولیدی استان ۱۶.۹۲ درصد ومیانگین افت ۲.۸۹ درصد است ؛ اضافه کرد: کل بهای چغندر خریداری شده توسط کارخانجات استان ۲ هزار و ۶۷ میلیارد تومان است که معادل ۹۵ درصد به حساب چغندرکاران استان واریزشده است و مابقی نیز در اسرع وقت پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه ۱۹ هزار هکتار از مزارع به سیستم ابیاری نوین مجهز است ، گفت: ۵۳ درصد از مزارع سطح زیر کشت چغندر قند به صورت آبیاری بارانی، سه درصد به صورت تیپ و ۴۴ درصد از سطوح نیز به صورت نشتی آبیاری انجام شده است.
وحدت با اشاره به عدم استقبال کشاورزان شمال استان از کشت چغندرقند بعلت وجود محصولات رقیب و اقتصادی مانند کدو و آفتابگردان آجیلی و در جنوب استان نیز گسترش کشت یونجه و پیاز تصریح کرد: بالابودن دما و تنش آبی در مزارع شمال استان وقطعی مکرر برق ودر جنوب استان عدم تخصیص بموقع آب در اراضی پایاب سدها ونیز قطعی برق امسال موجب کاهش عملکرد محصول در مزارع شد.