رییس اداره فرهنگی هنری اداره کل آموزش و پرورش البرز اعلام کرد: جشنواره دانایی و توانایی با رویکرد حال خوش کتابخوانی با شعار« خانواده دانا، دانش آموز توانا » در مدارس این استان کلید خورد.
وی یکی از آسیبهای نظام تعلیم و تربیت و جامعه را دور شدن از فرهنگ کتاب و کتابخوانی دانست.
وی، گسترش فرهنگ مطالعه، ایجاد انگیزه برای مطالعه بیشتر کتاب های درسی و غیر درسی در بین دانش آموزان و پرکردن اوقات فراغت آنان را از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد.
محمدی خاطر نشان کرد : دراین جشنواره به دنبال افزایش فرهنگ مطالعه کتاب، در ۲ کانون مهم خانه و مدرسه هستیم تا کتاب ها در قفسه های کتابخانه ها خاک نخورد و دانش آموزان با رغبت به سمت کتاب و مطالعه سوق پیدا کنند.
او افزود: یادگیری خارج از چارچوب کتاب درسی در راستای علایق و کنجکاویها میتواند برای کودکان و نوجوانان فرصتساز باشد.
رییس اداره فرهنگی هنری اداره کل آموزش و پرورش البرز گفت: برگزاری مسابقه کتابخوانی، به اشتراک گذاشتن کتاب ها، نوشتن آموخته هایی از کتاب، هدیه دادن کتاب و چرا کتاب خواندن را دوست دارم را از جمله برنامه هایی عنوان کرد که معاونان ، مربیان و مشاوران تحصیلی مدارس البرزدر بستر شبکه شاد باید به آن می پردازند.
وی گفت: ایجاد پیوند عمیق میان دانش آموز و کتابخانه نیاز به حمایت اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس و خیران در ساخت کتابخانه و تجهیز آن در مدارس و کانون های فرهنگی تربیتی استان دارد.
رییس اداره فرهنگی هنری اداره کل آموزش و پرورش البرز افزود: یکی از مهمترین اقدامات در خصوص ارتقای سرانه مطالعه، کتاب و توسعه فرهنگ کتابخوانی در مدارس، جشنواره دانایی و توانایی است که از امروز آغاز و تا ۲۰ اسفند مرحله اول آن ادامه دارد.
وی یادآورشد: مرحله استانی این جشنواره در سی و یکم فروردین ماه ۱۴۰۱ برگزار می شود و برگزیدگان استانی نیز در سی و یکم تیرماه در مرحله کشوری به رقابت می پردازند.
محمدی تاکید کرد: دانشآموزان با میل درونی خود در این جشنواره شرکت میکنند و این جشنواره علاوه بر اینکه فرهنگ کتاب خواندن را ترویج میدهد و سرانه مطالعه را، در کشور بهبود میبخشد بلکه درآن به اقتصاد نشر و چرخه تولید کتاب نیز توجه شده است.
استان البرز۳۱۷ کتابخانه مدرسه ای و ۳۱ هزار و ۶۷۲ کتابخانه کلاسی دارد.
البرز ۵۱۲ هزار دانش آموز دارد.