کارشناس برنامه راهبردی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پرداخت از جیب مردم در زمینه سلامت، در ایران بالا و حدود ۴۰ درصد است.
وی ادامه داد: در جهان و سازمانهای بین المللی، شاخص پرداخت از جیب مردم، بین ۱۵ تا ۲۰ درصد در نظر گرفته شده است و پرداخت از جیب بیش از این برای مردم خطر مالی محسوب میشود.
کارشناس برنامه راهبردی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: براساس آخرین برآوردهای جهانی که منتشر نیز شده است، این شاخص در کشور ما ۴۰ درصد است و در برآوردهای غیر رسمی شاید بیشتر نیز باشد.
اعتمادی افزود: هر قدر بتوان منابع را از نقطه پرداخت خدمت به نقطه پیش پرداخت خدمت در بیمهها پیش ببریم، خطر مواجهه سنگین با هزینههای سلامت را برای مردم کاهش دادیم.
وی ادامه داد: با گسترش نظام بیمهای و تقویت آن، بسیاری کشورها هزینههای سلامت را از محل بیمهها تامین میکنند.
کارشناس برنامه راهبردی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در کشورهای با سابقه در زمینه بیمه، سهم پرداخت از جیب مردم زیر ۱۰ درصد است و به هر میزان که به سیاستهای کلی سلامت عمل شود، هزینههای سلامت برای مردم کمتر میشود.
اعتمادی با بیان اینکه هزینههای کمرشکن سلامت، شاخص دوم برای حمایت مالی از بیماران محسوب میشود، افزود: هزینههای سلامت وقتی کمرشکن میشود که از ۴۰ درصد هزینه خوراکی خانوار بیشتر شود.
وی ادامه داد: براساس قانون برنامه ششم توسعه قرار بود هزینههای کمرشکن سلامت به زیر یک درصد برسد، اما اکنون حدود ۴ درصد است.
کارشناس برنامه راهبردی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: شاخص سوم، هزینههای فقر زای سلامت است؛ یعنی فرد با هزینههای درمان به ورطه فقر میافتد.
اعتمادی افزود: در قوانین پنجم و ششم توسعه قرار بود پرداخت از جیب مردم به زیر ۲۵ درصد برسد که این اتفاق نیفتاد، زیرا نتوانستیم هزینههای سلامت را به سمت بیمهها هدایت کنیم.