تحقیقات علمی حاکی از آن است که مشکلات مربوط به روان افراد در دروان کرونا افزایش چشمگیری داشته اختلالاتی مانند افسردگی و مشکلات مربوط به استرس و اضطراب بیش از ۲۵ درصد بیشتر شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، ترکیبی از کلیشههای جنسیتی، از جمله پذیرش کمتر اصول روانشناختی، عدم تمایل به انجام اقدامات پیشگیرانه و درمانی موجب گسترش ابعاد چالشهای سلامت روانی برای مردان شده است.
به دلیل همین بی توجهیها، مردان در ایام کرونا نیز آسیب بیشتری را متحمل شده اند.
این موضوع در مورد مردها هم صدق میکند و با توجه به اینکه اغلب آنها بسیاری از مسوولیتهای خاص زندگی اجتماعی و اقتصادی را بر عهده دارند، موجب شده تا بار روانی زیادی را متقبل شوند.
از سوی دیگر مردان کمتر به سلامت خود توجه دارند و بیشتر آسیب پذیری خود را پنهان کرده و مراقبت از خود را نادیده میگیرند.
رییس اداره سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه خود مراقبتی مردان در تمام دنیا نسبت به زنان کمتر است، گفت: کلیشههای جنسیتی مردانه مانند اینکه مردان گریه نمیکنند و مردان باید قوی باشند سبب میشود تا این قشر در دوران کرونا کمتر بخواهند با استرس هایشان به شکل مساله محور روبرو شوند.
در مجموع میتوان گفت که ترکیبی از کلیشههای جنسیتی مردانه، پذیرش کمتر مشکلات روانشناختی در میان مردان، تمایل کمتر به انجام اقدامات پیشگیرانه و درمانی، اجتناب از حل استرسها و فرسودگی شغلی سبب شده است تا به این نتیجه برسیم که کرونا بر روی سلامت روان مردان تبعات بدتری بر جای گذاشته است.
برای مدیریت فرسودگی شغلی در مردان چند راهکار کلی پیشنهاد میشود: تعادل بین کار و زندگی خارج از محیط کار و اختصاص دادن زمانهایی برای فراغت و استراحت، تعیین عوامل تنش زا و حل سازگارانه آنها، درخواست کمک از دیگران از جمله این راهکارها است.