مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: به رغم تشخیص معلولیت افراد در سنین کودکی توسط کارشناسان بهزیستی، متأسفانه برخی خانوادهها این معلولیتها را پیگیری نمیکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، مسعود فیروزی افزود: مشکلاتی در زمینه پیگیری تشخیصهای معلولیت داریم که
این مسئول با بیان اینکه خراسان رضوی در غربالگریهای بینایی، شنوایی و ژنتیک، از استانهای پیشتاز در سالهای گذشته بوده و اجرای آزمایشی آنها از همین استان آغاز شده است گفت: فعالیتهای دفتر پیشگیری از معلولیت شنوایی، بینایی، ژنتیک و مادرزادی خراسان رضوی، به خاطر عملکرد بالا و درصد پوشش جمعیت هدف و همچنین پیگیریهای پس از تشخیص، در بین ۳۱ استان کشور رتبه برتر را کسب کرده است.
وی ادامه داد: این رتبه، خبر خوشی برای مردم استان خراسان رضوی است، زیرا خبر از کاهش معلولیتهای مادرزادی، معلولیتهای ژنتیک، نقایص و کاستیهای بینایی و شنوایی کودکان استان میدهد.
شناسنامه ژنتیک خانوادههای دو تا پنج معلول به اتمام رسیده است
فیروزی خراسان رضوی را اولین استانی دانست که شناسنامه ژنتیک را با وجود محدودیت اعتبارات و محدودیتهای کرونایی دو سال گذشته، بخوبی پیش برده و اکنون تمام خانوادههای دارای ۲تا۵ معلول در سراسر استان، شناسایی و شناسنامه ژنتیک آنها تهیه و تدوین شده است.
وی گفت: کاهش معلولیتهای حادثهای که براساس برخی آمارها بیش از ۳۰درصد معلولیتها را تشکیل میدهد، کاملا وابسته به عملکرد سایر دستگاهها و اعتبارات لازم است.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در عین حال تصریح کرد: بهزیستی، هیچ سهمی از اعتبارات مرتبط با پیشگیری از معلولیتهای ناشی از حوادث بخصوص در زمینه تصادفات، ندارد.