یک شرکت دانشبنیان محصولی ارائه کرده که باعث جلوگیری از هدر رفتن آب و نگهداری آن با مدت زمان بیشتری در خاک، بدون آبیاری مجدد شده است.
یکی از صنایعی که سوپر جاذبها در آن مورد استفاده قرار میگیرد، کشاورزی است. خشکسالیهای شدید در کشور و از بین رفتن مزارع و باغها ضرورت استفاده از این ماده را برای احیای صنعت کشاورزی توجیهپذیر میکند.
مکانیسم عملکرد این ماده در خاک بهگونهای است که پس از آبیاری، آب و مواد مغذی خاک را درون خود جذب کرده و متورم میشود و سپس در صورت نیاز ریشه، آب را بهصورت تدریجی باز میگرداند.
با استفاده از سوپر جاذب برای گیاهان با دوره آبیاری کوتاهمدت، هر سه دوره آبیاری به یک دوره و برای گیاهان با دوره آبیاری بلندمدت هر دو دوره آبیاری به یک دوره تبدیل میشود. استفاده از این محصول باعث جلوگیری از هدر رفت آب میشود و همچنین خاک بدون آبیاری مجدد، مدتزمان بیشتری آب را درون خود نگهداری میکند.
این محصول به دلیل فناوری به کار رفته در فرآیند تولید و استفاده از نانو ذرات در ساختار آن باعث افزایش کیفیت شده بهگونهای که نسبت به نمونههای مشابه از مشخصات و ویژگیهای بالاتری برخوردار است. این ویژگیها درنهایت سبب جذب آب بالاتر و همچنین افزایش بیشتر ثمردهی محصول شده است.
سوپر جاذب تراوا قابل استفاده برای درختان میوه، گیاهان جالیزی و زراعی، کشت دیم، درختان غیر مثمر، فضاهای سبز، چمنکاریها و زمینهای گلف، جابجایی نهال و هیدروپونیک است. سوپر جاذب را میتوان به دو طریق خشک و هیدروژل مورد استفاده قرار داد.
این محصول به غیر از کشاورزی در بخش صنعتی و بهداشتی نیز کاربرد دارد و جزو سه ماده شیمیایی محسوب میشود که واردات آن به علت حجم مصرف بالا در کشور زیاد است. در بحث کشاورزی محصول داخلی توانسته صرفهجویی ارزی خوبی به همراه داشته باشد.
کاهش مصرف آب، کود و افزایش عمر گیاه
از مزایای استفاده از سوپر جاذب تراوا میتوان به قابلیت نگهداری آب در خاک و کاهش ۵۰ الی ۷۰ درصد مصرف آب، افزایش ۱۰ الی ۲۰ درصدی محصول به جهت نگهداری مداوم آب و مواد غذایی در کنار ریشه، کاهش مصرف کود مورد نیاز گیاه و رشد سریعتر و همچنین افزایش عمر گیاه اشاره کرد.
همچنین این محصول باعث جلوگیری از هدر رفت آب به دلیل نگهداری آب و مواد غذایی درون ساختار خود، جلوگیری از تبخیر آب درون خاک مخصوصاً در تابستان، افزایش گردش هوا درون خاک و بهبود خاصیت خاک، طول عمر بین ۵ تا ۷ سال و حفاظت از محیطزیست در برابر خشکسالی و هدر رفتن منابع آب زیرزمینی میشود.
استفاده از این محصول در برخی کشورها اجباری است و این شرکت هفتمین کارخانه در دنیا محسوب میشود که توان تولید سوپر جاذبها را دارد. در حال حاضر در این شرکت بهصورت مستقیم ۱۲ نفر و غیرمستقیم ۸ نفر مشغول به فعالیت هستند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به اینکه تسهیلاتی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شرکتهای دانشبنیان ارائه میکند بسیار خوب است، افزود: دانشبنیان بودن مزیتهای زیادی را برای ما به همراه داشته و حمایتهای این مجموعه بسیار کارساز بوده است.