رئیس بنیاد سعدی گفت : ادبیات فارسی موجب سرافرازی ما در جهان است و آیینه اندیشه و جهانبینی ما محسوب شده و در روزگار ما آموختن زبان فارسی به خارجیان یک ضرورت محسوب می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، غلامعلی حداد عادل ، در هشتمین گردهمایی موسسه های فعال آموزش زبان فارسی در جهان گفت : وزارت امور خارجه از آغاز تاسیس بنیاد سعدی از این بنیاد پشتیبانی کرده است و زبان فارسی در کنار زبان های قومی و محلی زبان مشترک همه مردم ایران است .
وی افزود : این زبان نه تنها در ایران وسیله ارتباط و تفاهم مردم است بلکه به علت قابلیت ها و خصوصیات خاصی که دارد همانند موسیقی خوش آهنگی در بخش های وسیعی از آسیا برای قرن ها زبان مشترک بوده است.
رئیس بنیاد سعدی اضافه کرد : اینکه ما هزار سال پیش شاعری به نام فردوسی داشته ایم که شناسنامه تاریخی ملت ایران را در 60 هزار بیت سروده و پس از گذشت هزار سال عارف و عامی این اشعار را می فهمند یکی از قدرت های زبان فارسی است.
حداد عادل گفت : بارها گفته ایم که میان اقتدار هر کشور و گسترش زبان آن کشور در جهان رابطه ای معنادار وجود دارد، چرا که کشوری مقتدرتر است که زبان آن در فراسوی مرزها گسترده تر باشد و اگر به تاریخ ایران مراجعه کنیم این واقعیت را در می یابیم .
همچنین در همه دستگاه ها نیاز به کسانی است که زبان ما را بدانند و این نیاز در وزارت خارجه بیشتر احساس می شود . ما برای انتقال محصول و بینش خود به مردم جهان محتاج آموختن زبانمان به دیگران هستیم و در بخش های اقتصادی نیز هر چه زبان ما برای دیگران آشناتر باشد روابط اقتصادی و سیاسی ما بیشتر می شود .
حداد عادل با اشاره به اینکه نکته مهم آموزش زبان فارسی به غیر همزبانان متفاوت است افزود : با همان روش هایی که زبان را در مدارس و مراکز آموزشی خود به فارسی زبانان می آموزیم نمی توانیم زبان فارسی را به دیگران بیاموزیم بلکه این تخصص خاصی است که سالهاست در دنیا شکل گرفته و در ایران هم نزدیک به 40 سال است به صورت رشته دانشگاهی درآمده است.
رئیس بنیاد سعدی اضافه کرد : :وظیفه اصلی بنیاد سعدی ایجاد زیرساخت های لازم برای گسترش زبان فارسی در جهان است و ما به عنوان یک دستگاه وابسته به نظام جمهوری اسلامی ایران وظیفه خود را تاسیس زیرساخت های لازم می دانیم که از جمله آنها تالیف کتاب درسی است و در یک چشم انداز درازمدت تالیف 70 کتاب را پیش بینی کرده ایم که 3 کتاب هم اکنون تالیف و چاپ شده و تاکنون بیش از 75 هزار نسخه از کتاب های بنیاد سعدی در جهان توزیع شده است .
رئیس بنیاد سعدی با تاکید بر اهمیت مساله استاندارد سازی هم گفت : برای اینکه فارسی دانستن امر قطعی و مشخصی نیست و اگر کسی ادعا کند که من فارسی می دانم باید ترازویی باشد که مشخص کند چه اندازه فارسی می داند و بر اساس مقداری که فارسی می داند اقدام به آموزش کند و ما در فضای مجازی توانستیم دوره تربیت معلم زبان فارسی و زبان آموزی برگزار کنیم که 600 نفر در این دوره شرکت کردند.
وی افزود : ظرفیتی که در جامعه المصطفی در قم برای گسترش زبان فارسی ایجاد شده در طول تاریخ سابقه نداشته است . اینکه چندین هزار طلبه غیر ایرانی همراه با خانواده های خود حضور داشته و به زبان فارسی درس دینی بخوانند ، ظرفیتی عظیم برای گسترش زبان فارسی است که آن را نعمت و برکتی می دانیم که به لطف انقلاب اسلامی فراهم شده است.
همچنین به هر موسسه ای که واجد شرایط آموزش و برگزاری دوره و اعطای گواهینامه آموزش زبان فارسی است کمک می کنیم تا این نوع موسسات در داخل و خارج کشور رشد کنند.
هشتمین گردهمایی موسسه های فعال در آموزش زبان فارسی در جهان با همکاری بنیاد سعدی و وزارت امور خارجه یکشنبه هشتم اسفندماه ۱۴۰۰ در دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه برگزار شد .