رئیس مرکز تحقیقات جمجمه، فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ما در آغاز راه درمان با ایمپلنتهای ایرانی هستیم که از آخرین فناوریها در تولید آن استفاده میشود و با نوع خارجی از نظر کیفیت و کارکرد رقابت دارد.
دکتر محمد بیات در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه انجام جراحی سینوس لیفت باز و نصب همزمان ایمپلنت که در حاشیه آخرین روز برگزاری نوزدهمین همایش علمی انجمن جراحان فک و دهان انجام شد، افزود: این جراحی از جراحیهای پیشرفتهای است که در این همایش از ایمپلنتهای ساخت ایران استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: در کشور ما سرمایه گذاریهای مختلفی در زمینه ساخت ایمپلنت صورت گرفته و پیشرفتهای خوبی نیز اتفاق افتاده است، ما در شروع استفاده از ایمپلنتهای ایرانی هستیم که از نظر کیفیت و کارکرد با نوع خارجی رقابت دارد و در تولید آن از آخرین فناوریها استفاده میشود.
رئیس مرکز تحقیقات جمجمه، فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: قیمت نوع داخلی از نوع وارداتی مناسبتر خواهد بود و اگر بتوانند تولید لازم را داشته باشند میتوانند محصول خود را صادر کنند و ارز آوری برای کشور داشته باشند.
بیات افزود: بزرگترین بازار ایمپلنت خاورمیانه برای ایران است و حجم قابل توجهی ایمپلنت وارد میشود که اگر ایران در این زمینه تولید کننده شود، میتواند بخشی از این بازار را به دست بگیرد.
وی ادامه داد: نباید بازار واردات حذف شود، زیرا زمینه رقابت از بین میرود، بهتر است همزمان رقابت داخلی و خارجی باشد.
در ادامه این عمل جراحی دکتر مجید روحی مدیر عامل شرکت تولید ایمپلنت اویتا گفت: با هفت سال کار روی طرح کلان تولید ایمپلنت داخلی توانستیم ۴۱ آزمون استاندارد بین المللی را بگذرانیم.
وی با اشاره به نیاز بازار داخلی به یک میلیون دست (ست) ایمپلنت افزود: در نظر داریم در طرح درمان بی دندانی از ایمپلنتهای ایرانی استفاده شود که برای مردم از نظر کیفیت مناسب و از نظر قیمت تمام شده نیز مقرون به صرفه است و با صادرات این محصول نیز توانایی ارز آوری برای کشور داریم.
روحی ادامه داد: در نظر داریم در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰ درصد نیاز داخل کشور را تأمین کنیم و مردم با بهترین محصولات داخلی کارهای درمانی خود را انجام دهند.