ترکیه که پیش از مناقشه اوکراین در تلاش بود نقش میانجی بین روسیه و اوکراین ایفا کند، حالا وسط معرکه رویارویی نظامی روسیه و ناتو قرار دارد.
به گزارش حمید کاملی خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، یک هفته پیش از آغاز عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در سفر یک روزه به کی اف با ولادمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین بمنظور میانجیگری اختلافات با روسیه، دیدار و گفتگو کرد.
اردوغان، پس از بازگشت از اوکراین خبر داد که از پوتین، رئیس جمهور روسیه برای دیدار و گفتگو در آنکارا دعوت کرده است اما پوتین این دعوت را نپذیرفت و مقدمات سفر اردوغان به مسکو هم مهیا نشد.
پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، اردوغان در اظهاراتی ضمن انتقاد از روسیه و مواضع ناتو در برابر اوکراین گفت: سیاست ترکیه، دورنشدن از هیچ یک از طرف های درگیر است.
بستن تنگه های بسفر و داردانل راهبردی ترین نقش ترکیه در مناقشه اوکراین است که ترکیه با درخواست سفیر اوکراین در آنکارا برای بستن تنگه های بسفر در استانبول و داردانل در چاناک قلعه به روی ناوهای روسی، مخالفت کرد.
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در این خصوص گفت: ترکیه به پیمان مونترو پایبند است اما کشتی های جنگی کشورهای حاشیه دریای سیاه، حق دارند از طریق این تنگه ها به پایگاههای خود بازگردند.ترکیه در سالهای اخیر با خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰، سلاحهای دفاعی روسی را به تسلیحات متحدان ناتو ترجیح داده است.
ترکیه به عنوان متحد منطقهای روسیه، سالیانه ۱۶ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از روسیه میخرد و ۷۵ درصد از آرد تولید شده را از گندم وارداتی از روسیه تامین میکند.