از مجموع پول درخواستی سازمان ملل برای کمک به مردم افغانستان فقط دوازده درصد آن تامین شده است.
وی بر ضرورت توزیع شفاف و عادلانه کمک های بین المللی در میان افراد نیازمند و مستحق افغانستان تاکید کرد و گفت : سازمان ملل متحد در این زمینه یک مکانیسم نظارتی ایجاد کرده است .
خانم گیلانی گفت : هیئت اعزامی سازمان ملل متحد تاکنون بر روند توزیع کمک ها در کابل و استان های قندهار، پروان و همچنین منطقه مرزی « اسپین بولدک » نظارت کرده است .
از سوی دیگر کمیته بین المللی صلیب سرخ از بی میلی بسیاری از کشورها برای کمک به مردم افغانستان انتقاد کرد .
این کمیته در تازه ترین گزارش خود که روز گذشته منتشر شد ، به وقوع فاجعه انسانی در افغانستان هشدار داد و افزود : جامعه جهانی باید فوراً برای جلوگیری از لغزش سریع افغانستان به سوی فروپاشی کامل و فاجعه انسانی گامهای همه جانبه بردارد.
کمیته بین المللی صلیب سرخ افزود : با تحولات سیاسی در جریان شش ماه اخیر که منجر به تحریم های بینالمللی و مسدود شدن کمک ها شد، ادامه بی میلی بسیاری از کمک کنندگان بینالمللی برای تعامل با حاکمان کنونی، وضعیت ناامید کننده میلیون ها افغان را بدتر می کند.
رابرت ماردینی مدیرکل کمیته بینالمللی صلیب سرخ وضعیت کنونی افغانستان را بحرانی توصیف کرد و گفت : در بیست و پنج سالی که به عنوان یک کارمند بشردوستانه فعالیت میکنم ، هرگز چنین وضعیتی را ندیدهام ، بزرگی بحرانی که مردم افغانستان با آن روبرو هستند و سرعت بدتر شدن آن واقعاً نگران کننده است.
وی تاکید کرد : زندگی شهروندان افغانستان نباید گروگان مانورهای سیاسی باشد ، نظام های اقتصادی و بهداشتی افغانستان فلج شده است و این افغانستان را به سوی سقوط سوق می دهد.
این مقام کمیته صلیب سرخ جهانی هشدار داد : زمان برای نجات مردم افغانستان از وضعیت کنونی رو به پایان است .