دادستان شهرستان ری از تعیین قاضی ویژه برای شناسایی دستگاههای مقصر و برخورد قاطع با خاطیان این حادثه خبر داد.
وی افزود: در لحظات اولیه پس از حادثه با توجه به صدور دستور قضایی، قاضی ویژهای برای بررسی این موضوع تعیین شد.
نوفرستی اظهار داشت: در این موضوع باید بررسی و اعلام نظر کارشناسی شود که عدم نصب حصار در حاشیه کانال آب، مربوط به کم کاری کدام دستگاه و مرجع بوده که ترک فعل انجام دادهاند.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ری خاطرنشان کرد: قطعاً با دستگاههای خاطی درزمینه عدم نصب مانع و سقوط کودک به کانال آب با قاطعیت برخورد خواهد شد.
عصر پنجشنبه گذشته یک کودک در روستای عباس آباد شهرستان ری بر اثر سقوط در کانال آب ری ورامین جان خود را از دست داد.
گفتنی است طی دو سال اخیر چهار کودک در فاصله سنی ۴ الی ۱۲ ساله در کانال آب ری ورامین سقوط کرده و جان خود را از دست دادهاند.
کانال انتقال آب تصفیه خانه جنوب تهران از شهرری به ورامین سال ۱۳۵۴ طراحی و از سال ۱۳۶۰ با سرپوشیده سازی در مناطق مسکونی به بهره برداری رسیده است، ولی گذشت زمان و افزایش جمعیت در روستاها اطراف این کانال باعث شده امروز بخشهایی از آن که در مجاورت مناطق مسکونی بدون حفاظ باقی بماند و جان اهالی و به ویژه کودکان را به خطر بیاندازد.
پس از احداث سد لتیان و ماملو برروی رودخانه جاجرود وزارت نیرو برای جبران حق آبه کشاورزان ورامین آب تصفیه خانه جنوب تهران را با احداث کانال بزرگی به عمق یک و نیم متر و عرض سه متر به این شهرستان اختصاص داد.
اگر چه متولی اصلی کانال انتقال آب تصفیه خانه جنوب تهران به ورامین، آب منطقهای تهران است، ولی ایمن سازی در محدوده و حریم شهر برعهده شهرداریها و در محدوده روستا برعهده دهیاریها میباشد و در خارج از این ۲ محدوده ایمن سازی با وزارت نیرو (آب منطقه ای) است.
این کانال در دهههای گذشته ایجاد شده است و در آن زمان بافت جمعیتی شهرها و روستاهای پیرامون آن به گستردگی امروز نبود، اما در طول زمان دستگاههای متولی میبایست مسیر کانال را ایمن سازی میکردند.
کانال انتقال آب تصفیه خانه جنوب تهران ازشهری به سمت ورامین ۳۶ کیلومتر است که حدود ۲۲ کیلومتر آن از روستاها و حریم شهری شهرستان ری عبور میکند و در حال حاضر تنها ۲ هزار ۲۰۰ متر از آن حدود ۱۰ درصد کانال ایمن سازی شده است.