مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه از ۲مورد قلع و قمع تغییر کاربری در اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد.
مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه افزود: احکام صادره این ۲مورد ساخت و ساز غیرمجاز از نوع حکم ماده ۳ قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی بوده که در روستای قلک این شهرستان به اجرا در آمد.
وی تصریح کرد: اگر کاربری یک هکتار زمین را به هر دلیلی به کاربری غیرکشاورزی تغییر دهیم، ۸تن محصول را از دسترس خارج میکنیم و به عبارتی اگر این تغییر به نوعی جبران نشود و محصول غذایی دیگری تولید نشود، باعث کمبود تولید مواد غذایی میشود.
شهابیان اضافه کرد: حفظ کاربری و امنیت غذایی ایجاب میکند تا راهکارهای متفاوتی را در این زمینه به کار گیریم، از جمله بهرهگیری از توان و ظرفیت سامانه۱۳۱ است که با استفاده از آن شهروندان میتوانند تغییر کاربریهای غیرمجاز را اطلاع دهند.
او با اشاره به اینکه تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی هشداری جدی برای تأمین امنیت غذایی در آینده خواهد بود، گفت: توجه به اصل پیشگیری از وقوع جرم باید مقدم بر سایر سیاستها و روشهای اجرایی و عملیاتی یگانها باشد تا هزینههای اجتماعی اقدامات حفاظتی کاهش یابد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان سوادکوه افزود: اراضی کشاورزی، در معرض خطر تغییر کاربری از سوی برخی افراد سودجو هستند که باید با نظارت جدی دستگاههای متولی پیگیری و مانع تغییر کاربری در این مناطق شد.
شهابیان خاطرنشان کرد: مردم میتوانند با مشاهده تغییر کاربری زمینهای کشاورزی مراتب را از طریق تماس با سامانه ارتباط مردمی حفاظت اراضی کشاورزی به شماره تلفن ۱۳۱ و یا با تماس با واحدهای کشیک مستقر در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گزارش دهند.
وی به مردم و کشاورزان توصیه کرد: قبل از هرگونه تصمیم گیری در خصوص ساخت و ساز با کارشناسان امور اراضی شهرستان و مراکز مستقر در دهستانها مشورت کنند.