نتایج مطالعات جدید در مقیاس بزرگ نشان میدهد که خواب ضعیف میتواند خطر بیماری قلبی را سه برابر کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مطالعات جدید محققان نشان میدهد موارد متعددی همچون رضایت کمتر از خواب، احساس خواب آلودگی در طول روز، خواب با کیفیت پایین و یا به طور کلی خواب کمتر بر سلامت قلب تاثیر داشته و به طور کلی هر چه میزان خواب افراد کمتر باشد، خطر ابتلا به بیماری قلبی در آنها بیشتر است.
بررسی اطلاعات و دادههای مرتبط با گزارشهای فردی و اکتیوگرافی افرادی که خواب کمتری دارند نشان میدهد خطر تخمینی مشکلات قلبی در این گروه بالاتر است. بر این اساس اعلام شد اندازهگیری سلامت خواب به طور دقیق و جامع برای افزایش پیشبینی بیماریهای قلبی مهم است.
یافتههای پژوهشگران نشان میدهد یکی از راههایی که خواب ضعیف ممکن است با بیماری قلبی مرتبط باشد، تصلب شریان است. در این میان نتایج یک مطالعه قبلی نشان داده است که خواب کمتر از هفت یا بیش از هشت ساعت میتواند باعث سفتی شریانها شود که این مساله به نوبه خود زمینه ساز بیماریهای قلبی یا سکته میشود.
بررسیهای انجام شده نشان داد که بهترین میزان خواب برای افراد بالغ، بین هفت الی هشت ساعت است و خواب بیشتر یا کمتر از این استاندارد با خطر بیماریهای قلبی همراه است.
محققان تاکید کردند: مدت خواب ممکن است به اندازه ورزش و رژیم غذایی برای سلامت قلب و عروق مهم باشد. در این میان این مساله که چقدر به خواب نیاز داریم به عواملی مانند سن بستگی دارد.
از نظر تخصصی دستورالعملها برای بزرگسالان معمولا هفت تا نه ساعت خواب در شب است، با این حال، از هر سه بزرگسال یک نفر کمتر از شش ساعت میخوابد.
بیشتر بخوانید : ویتامینهای مفید برای تقویت بینایی کدامند ؟
این مطالعات همچنین نشان داده است افرادی که خواب ضعیفی دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی، دیابت، چاقی، مشکلات سلامت روان و مرگ زودرس هستند.