از صادرکنندگان و فعالان اقتصادی نمونه آذربایجان شرقی در تبریز تجلیل شد.
صادرات غیر نفتی استان در حوزه فلزات، ماشین آلات، صنایع برق، معدن، فولاد و شیرینی و شکلات نسبت به سال گذشته حدود ۴۲ درصد افزایش داشته است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در مراسم تجلیل از صادرکننگان نمونه استان گفت: نقش صادرات در رشد اقتصادی کشورمان بسیار مهم است و دولت و صادرکنندگان باید برای قطع وابستگی اقتصاد کشور به نفت دست در دست هم قرار دهند و صادرکنندگان نیز باید همت والایی در این زمینه داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آلهاشم افزود: افزایش ثروت و رشد اشتغال میتواند به مصرف و رفاه کشور نیز تبدیل شود تا تامین معیشت را به مردم آسانتر کند.
وی با بیان اینکه صادرات همواره جزو موارد مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است خاطرنشان کرد: دولت وظیفه دارد به صادرات و رشد آن کمک کند و انتظار داریم که در آینده صادرات ما رشد متناسبی داشته باشد و ما باید خودمان را از درآمد نفت بینیاز کنیم.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه یکی از بزرگترین بلیات جامعه وابستگی اقتصاد به نفت است ادامه داد: ما باید به جایی برسیم که اگر روزی به علت اقتضائات سیاسی و اقتصادی دنیا بخواهیم صادرات مان را به مدت ۱۵ روز تعطیل کنیم، بتوانیم کشور را به راحتی اداره کنیم.
وی گفت: نگاهی به موقعیت ژئوپولتیک ایران نشان میدهد که ۴۰۰ میلیون جمعیت اطراف منطقه ساکن هستند که این موضوع امکان صادرات به این کشورها را به وجود میآورد و قرار گرفتن ایران در چنین موقعیت استراتژیکی امکان بسیار مناسبی برای صادرات است چرا که همه کشورهای منطقه سعی میکنند امنیت غذایی و تامین انرژی داشته باشند و ایران میتواند کشور مناسبی برای صادرات به کشورهای منطقه باشد.
استاندار آذربایجان شرقی نیز رویکرد دولت سیزدهم را استفاده از همه توانمندیهای کشور برای ایجاد اشتغال پایدار و رونق تولید اعلام کرد و گفت: امروز باید بین بخش خصوصی و دولتی تعامل و توافق باشد.
عابدین خرّم خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم کارش را در شرایطی شروع کرد که در تمام شاخصها وضعیت صفر بود و اگر روزی سرمایهگذار بخش خصوصی دنبال مسئولی برای رفع مشکلات میگشت امروز ما مسئولان به دنبال سرمایهگذار و رفع مشکلات و معضلات تولید هستیم.
استاندار آذربایجانشرقی خاطر نشان کرد: در پنج ماه اخیر بیش از ۴۵ واحد تولیدی راکد در استان به چرخه تولید بازگشته و بیش از یک هزار و ۳۰۰ نفر نیز مشغول کار شده اند.
وی افزود: ما در حوزه دیپلماسی اقتصادی نیز با کشورهای همسایه و منطقه نشستها و مصوبههای زیادی داشته ایم که امیدواریم این امر منجر به توسعه صادرات غیرنفتی استان شود.
استاندار از آماده سازی بیش از ۵۰ هزار هکتار مزرعه خورشیدی برای رفع نیاز صنایع و واحدهای تولیدی استان خبر داد و گفت: یکی از ظرفیتهای ارزشمند استان معدن است که مورد غفلت واقع شده است.
معاون اتاق بازرگانی ایران نیز اشتغالزایی، تولید ثروت و برقراری عدالت اجتماعی، گسترش رفاه عمومی، صادرات تمدن ملی و به افتخار در آوردن تولید ملی را از جمله کارکردهای اصلی صادرات عنوان کرد و گفت: باید تولید کنندگان ما بتوانند در عرصه قیمت و کیفیت با کالاهای خارجی مشابه رقابت کنند.
مظفر علیخانی افزود: از ابتدای سال ۹۷ تا کنون ما ارزآوری را در صادرات مدنظر قرار داده ایم که این مشکلاتی برای صادرکنندگان به دنبال داشته است که لازم است نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در امر قانونگذاری به این مسئله توجه کنند.
علیخانی اضافه کرد: باید از ظرفیت بخش خصوصی برای توسعه صادرات غیرنفتی و عدم وابستگی اقتصاد به نفت بیشتر استفاده کرد و اعتمادسازی بین دولت و بخش خصوصی منجر به اصلاح قانون کسب و کار میشود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز ارج نهادن به تولیدکنندگان و صادرکنندگان را جزو برنامههای اصلی دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: مدیران استانی نیز با هدف بهبود تولید و افزایش صادرات غیرنفتی تلاش میکنند.
حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاجالدینی هدفگذاری بودجه سال آینده را رشد اقتصادی ۸ درصدی اعلام کرد و افزود: بر این اساس ۴.۵ درصد با سرمایهگذاری و سه و نیم درصد نیز با ارتقاء بهرهوری در نظر گرفته شده است و اگر بخواهیم به رشد ۸ درصدی برسیم به سرمایه گذاری حدود ۳۶۰۰ میلیارد تومان نیاز است که۱.۵ میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: صندوق توسعه ملی برای حمایت از تولید و سرمایه گذاری بخش خصوصی و مولد تاسیس شده است که دولت نباید از آن استقراض کند و خوشبختانه در بودجه سال ۱۴۰۱ سهم صندوق ۴۰ درصد و به طور کامل در نظر گرفته شده است.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی یادآوری کرد: دولت سیزدهم ارتباط خوبی با کشورهای همسایه برقرار کرده است و بازار ۴۰۰ میلیون نفری خاکی و آبی منطقه برای کالاهای ایران بسیار بازار مناسبی است که میتوان با گسترش ارتباط با کشورهای منطقه، صادرات را نیز افزایش داد و از بخش خصوصی حمایت همه جانبه کرد.