مؤلفههای دین اسلام برای ایجاد و توسعه تمدن متمایز از غربی هاست
مراسم پایانی همایش ملی انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده برگزار و تاکید شد: مؤلفههای دین اسلام برای ایجاد و توسعه تمدن متمایز از غربی هاست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مراسم اختتامیه همایش ملی انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده پس از برگزاری چندین نشست تخصصی با حضور دکتر حسنی آهنگر، فرمانده دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام و جمعی از فرهیختگان و شخصیتهای علمی و فرهنگی کشوردر سالن سوره حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این همایش ملّی، دکتر محمدحسین رجبی دوانی، دبیر علمی همایش، به تبیین و تعریفی از تمدن پرداخت و گفت: تمدن اگرچه از منظر دانشمندانی که در این خصوص اظهارنظر کردند با یک نگاه مادی نگریسته میشود و دستاورد ذوق و شعور بشر است، اما اساساً پیامبران الهی تمدنسازان بشر بودند. مسلم است که تمدن، رابطه مستقیم با قدرت و حاکمیت دارد و انبیایی که قدرت و حکومت داشتند، در این عرصه موفقتر بودهاند.
وی افزود: مؤلفههای اسلام برای ایجاد و توسعه تمدن با نظریات ارائه شده از سوی اندیشمندان غربی متفاوت است. اسلام تحول بزرگی در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، سبک زندگی و ... ایجاد کرده است و در تمامی این حوزهها حرف برای گفتن دارد.
آقای رجبی دوانی ادامه داد: آن تمدنی که در عالم اسلام شکل گرفت، در حقیقت تمدن مسلمانان بود نه تمدن اسلام؛ چراکه بعضا حوزههای مختلف این تمدن در دوران حکومتهایی همچون عباسی و ... با تفکرات دیگر تمدنها مخلوط شد. البته در نهایت تمدن بزرگ مسلمانان در جهان شکل گرفت و تا قرنها در جهان حرف اول را میزد.
رجبی دوانی در پایان گفت: دانشگاه جامع امام حسین (ع) به عنوان مرکز علمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این افتخار را دارد که با وجود استادان و دانشمندان عالم خود گام در راه تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه تحقق تمدن نوین اسلامی نهاده و برنامههای فراوانی اجرایی کرده که یکی از این برنامهها، برپایی همایش ملی انقلاب اسلامی در افق تمدنی آینده است.
پیش از این مراسم، ۱۱۰ مقاله به دبیرخانه همایش، ارسال و پذیرش شد و ۹ دانشگاه و پژوهشگاه کشور همزمان با دهه فجر میزبان برگزاری پیش همایش در محورهای نهگانه همایش بودند.
این پیش همایشها با حضور و سخنرانی استادان شاخص، ارائه مقالههای منتخب و برگزاری مباحثه و گفتگوی علمی کارشناسان حوزه مورد بحث همراه بوده و میزبانی هر محور را یکی از دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور بر عهده داشته است.
این همایش به همت دانشگاه جامع امام حسین (ع) و با مشارکت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی و سایر نهادها و دستگاههای ذیربط در سالن سوره مهر حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
در پایان این همایش از مراکز و مجموعههای پژوهشی و مطالعاتی، مؤلفین کتب منتخب، مقالههای برتر و اساتیدِ حوزه مطالعات تمدنی تجلیل به عمل آمد.