به منظور اجرای سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و پرهیز از خام فروشی، درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی، مشمول مالیات می شود.
در بند (ت) تبصره مذکور آمده است:
به منظور اجرای سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و نیز تحقق جهش تولید دانش بنیان و توسعه زنجیره ارزش تولید و عبور از خام فروشی، درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی از جمله بیلت، بلوم و اسلب، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی از جمله قیر و متانول، اوره و پلی اتیلن به صورت خام و نیمه خام در تمام نقاط کشور، مشمول مالیات و عوارض صادراتی میشود. تعریف و فهرست مواد خام و نیمه خام علاوه بر موارد مذکور و همچنین علاوه بر موارد مندرج در تصویب شماره 59156 هیأت وزیران به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تهیه میشود و حداکثر ظرف یک ماه پس از تصویب این قانون به تصویب هیأت وزیران میرسد.
وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است نسبت به وصول منابع حاصل از این بند و حقوق ورودی مطابق بند (د) قانون امور گمرکی کلیه ماشین آلات و تجهیزات تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی اقدام نماید.
آقای طغیانی، نماینده پیشنهاد دهنده اظهار داشت: بنا به تاکید مقام معظم رهبری در سیاست های ابلاغی بالادستی و تشویق به توسعه صنایع تبدیلی و پرهیز از خام فروشی این پیشنهاد ارائه می شود.
آقای دهنوی، عضو کمیسیون تلفیق هم با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد اینکه متاسفانه مواد معدنی را به صورت خام صادر می کنیم و صنایع تبدیلی داخلی را توسعه نمی دهیم، گفت: خام فروشی بلایی است که سال های سال بر سر کشور ما آمده است تا ما وابسته بمانیم و مقام معظم رهبری بیش از 10 بار در سال های اخیر بر این موضوع تاکید کرده اند که باید از خام فروشی عبور کنیم.
وی افزود: دولت تدبیر خوبی داشت؛ این موضوع را در لایحه پیش بینی کرد و کمیسیون تلفیق نیز آن را تکمیل کرد و پیشنهاد آقای طغیانی نیز در ادامه همین موضوع است و ایشان پیشنهاد دادند فهرست موادی که دولت پیشتر مصوب کرده است به این لیست اضافه شود.