سرعت انتشار سویهی اُمیکرون ۱۰برابر بیشتر از سویهی قبلی کرونا یعنی دلتا است.
به گزارش گروه علمی فرهنگی خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان ؛ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان میزان بروز موارد بستری در بیمارستانها و همچنین درصد مرگ و میر ناشی از سویهی اُمیکرون را خلاف تصور اولیه از این ویروس عنوان کرد و افزود: به تناسب افزایش موارد سرپایی در موج ششم، افزایش موارد بستری و حتی فوتی مشاهده میشود.
تقیلو افزود : غیر از کشندگی بیشتر از حد انتظار سویهی اُمیکرون، درگیری کودکان در این سویه قابل توجه است به گونهای که ۲۰درصد از موارد بالینی و بستری در موج ششم به کودکان اختصاص دارد و به دلیل اهمیت حفاظت و ایمنی این گروه سنی، در آمار جدید مربوط به وضعیت مبتلایان ویروس کرونا در استان، موارد زیر ۱۲سال و بالای ۱۲سال تفکیک شده است.
وی مهمترین ویژگی اُمیکرون را سرعت بالای انتشار آن بیان کرد و افزود: سرعت انتشار سویهی اُمیکرون ۱۰برابر بیشتر از سویهی قبلی کرونا یعنی دلتا است.
رئیس مرکز بهداشت استان زنجان با اشاره به تاثیر واکسن و اهمیت آن در افزایش مقاومت بدن در مقابل انواع بیماریها ازجمله کووید۱۹، افزود : علیرغم اینکه علائم و نشانهها و ریسک و خطر در افرادی که دو دُز واکسن دریافت کردهاند، به مراتب کمتر است ولی ثابت شده این افراد در صورت عدم دریافت دُز سوم، میتوانند مبتلا، بستری و حتی فوت شوند.
وی گفت : ثابت شده است که اگر جلوی راههای انتقال بیماری گرفته شود، میزان بروز بیماری کاهش مییابد.
دکتر تقیلو بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از کرونا را در گروه سنی بالای ۶۰ سال اعلام کرد و گفت: این گروه سنی به علاوهی گروههای پرخطر ازجمله مادران باردار، بیماران قلبی ریوی، بیماران دیابتی، بیماران سرطانی و افرادی که بدن آنان ایمنی پایینتری دارد، در معرض ریسک و خطر بیشتری قرار دارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه استان زنجان در واکسیناسیون گروههای جدید هدف یعنی گروههای سنی ۵ تا ۹ سال و ۹ تا ۱۲ سال، حائز رتبه سوم در کشور میباشد، افزود : علیرغم این توفیق، واکسیناسیون گروههای سنی مذکور در حد انتظار نیست و کمتر از میزانی است که از نظر ایجاد ایمنی، باعث آسودگی خاطر شود.
رئیس مرکز بهداشت استان زنجان درخصوص فواصل نوبتهای واکسیناسیون افزود : نوبتهای واکسیناسیون به صورت صفر یک سه میباشد بدین ترتیب که اگر نوبت اول، صفر در نظر گرفته شود، نوبت دوم یک ماه بعد از آن و نوبت سوم سه ماه بعد، تزریق میشود. فقط درخصوص واکسن پاستوکووک یا پاستور، این نوبتها به فاصله یک ماه از یکدیگر است.
دکتر تقیلو با بیان اینکه واکسنهای مورد تایید وزارت بهداشت در کلیهی پایگاههای تجمیعی تزریق واکسن در سطح استان موجود است، افزود: با تامین کیتهای تشخیصی و نیروی انسانی کافی و ارتقاء فرآیند، ترتیبی اتخاذ شده است که جوابدهی آزمایشات کرونا کاملا بهروز و یا حداکثر با فاصلهی زمانی یکروزه صورت میگیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان درخصوص تعطیلی مدارس هم گفت: تاکید بر تعطیلی داریم ولی مدیرکل آموزش و پرورش بر اجرای آییننامه این سازمان تاکید داشتند که تصمیم بر این شد که اگر از هر کلاس یک نفر مبتلا شد کلاس تعطیل شود و اگر دو کلاس از مدرسه مبتلا شود، مدرسه تعطیل شود.