غریب آبادی: در حال طراحی ساختار جدیدی در ستاد حقوق بشر هستیم تا قربانیان تروریسم و تحریم بتوانند شکایت خودشان را به ساز و کارهای حقوق بشری و بین المللی برسانند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای کاظم غریب آبادی در نشست بررسی نحوه رسیدگی به پروندههای بین المللی افزود: ما اکنون در ستاد حقوق بشر ساختار جدیدی را طراحی میکنیم که از قربانیان تروریسم و قربانیان تحریم حمایت کنیم تا این قربانیان بتوانند صدا و شکایت خودشان را به ساز و کارهای حقوق بشری و بین المللی برسانند.
وی گفت: ان شاءالله از اوایل سال جدید ما این کار را شروع خواهیم کرد و این کار عملیاتی خواهد شد و اکنون نیز زیرساخت و زیربنای این کار را شروع کرده ایم.
معاون امور بین الملل و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: جمهوری اسلامی ایران کشوری است که از ابتدای انقلاب اسلامی با اقدامات ظالمانهای که کشورهای استکباری انجام دادند که مهمترین آن تروریسم و تحریم است که به واسطه آن حقوق ایران و ایرانیان در این خصوص به طور گسترده توسط این کشورها نقض شده است.
وی ادامه داد: ما طبق بررسیهایی که انجام داده ایم در ۲۲ حوزه حقوق ایران و ایرانیان توسط گروههای تروریستی و کشورهای دیگر نقض میشود که لازمه اش این است تحرک خوبی را در فرآیند رسیدگیها انجام دهیم و به تمام حوزههایی که حقوق ایران و ایرانیان نقض میشود، ورود کنیم که ان شاءالله تمام این حوزهها را شناسایی و ساز و کارهای لازم را در این خصوص درون نظام قضایی طراحی کنیم.
غریب آبادی گفت: طبیعتاً پیشنهاد ما این است که این ساز و کارها در دادگستری تهران باشد، هم به دلیل برخورداری دادگستری تهران از دانش تخصص و هم این که عموم این موضوعات در سطح ملی است و طبیعتاً در اینجا بهتر رسیدگی میشود.
وی افزود: در بحث فعالیت گروههای تروریستی بخشی از این پیگیریها میتواند حقوقی و قضایی باشد و برخی پیگیریها نیز در چارچوب ساز و کار بین المللی است که نیاز دارد با هم اندیشی و هم فکری وزارت امور خارجه و معاونت حقوقی ریاست جمهوری که آنها نیز پیگیریهای خاص خودشان را دارند این روند را ادامه دهیم.
معاون امور بین الملل و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: در زمینه تحریمها نیز ظالمانهترین تحریمها علیه مردم کشور ما وضع شده که این تحریمها یکجانبه و غیر قانونی است که ما نیز تحریمها را جدی بگیریم و قربانیان تحریم را تشویق کنیم که در محاکم قضایی ما طرح دعوی کنند و همین اینکه کمک کنیم این طرح دعوی در محاکم خارجی صورت گیرد.
معاون امور بین الملل و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: شاید اگر یکی از کشورهای غربی گرفتار چنین اقداماتی میشد هزاران پرونده در محاکم داخلی و خارجی و بین الملل علیه چنین ظلمی که به زعم خودشان به آنها روا میرود ایجاد میکردند.
وی افزود: ما نیز موضوع تحریمها را باید خیلی جدی بگیریم و قربانیان تحریم را شناسایی و تشویق به طرح دعوی کنیم.
غریب آبادی گفت: در بحث ترورها نیز اکنون ۱۷ هزار قربانی ترور داریم که ۱۲ هزار قربانی ترور فقط مربوط به گروهکهای منافقین است و خود این یک موضوع کلیدی است و اقدامات تروریستی نیز پایان پذیر نیست و اینگونه نیست که بگوییم این ترورها در این چند سال متوقف شده است بلکه گروهک تروریستی همچنان فعال هستند، گروهک منافقین، گروهک الاحوازیه که اکنون دادگاه سرکرده آن در جریان است و یا گروهک تندر که دادگاه سرکرده آن در حال برگزاری است و یا گروهکهای دیگری مثل پژاک، کومله و دموکراتها که اینها اقدامات تروریستی انجام داده اند و میدهند که در همه این حوزهها به حقوق کشور ما لطمه وارد شده و باید ساز و کاری را طراحی کنیم که بتوانیم به تمام شکایت در این زمینه رسیدگی کنیم.
وی افزود: همچنین در عرصه بین المللی نیز در این حوزه فعال شویم همانند خرابکاریهایی که در برخی از تأسیسات ما میشود همه اینها پروندههای مهمی است، اینها را باید به صورت خیلی جدی دنبال و پیگیری کنیم، هم پیگیریهای قضایی و هم پیگیریهای سیاسی و بین المللی.
معاون امور بین الملل و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: اکنون هدف این است که ما همه این موارد را احصا کنیم، همفکری، تعامل و هماهنگی داشته باشیم و بهترین ساز و کار را درون دستگاه قضایی طراحی کنیم تا با یک رویکرد جدید در خصوص رسیدگی به تضییع حقوق ایران و ایرانیان درون نظام قضایی خودمان آنچه که مسئولیت داریم انجام دهیم.
وی افزود: برخی حوزهها نیز خارج از مسئولیت ما هستند مثل محاکم خارج از کشور و سازمانهای بین المللی که در اینجا به ظرفیت نظام و دولت لازم داریم و با ریاست جمهوری و وزارت خارجه هماهنگی خواهیم کرد و اگر جایی نیاز باشد مصوبات یا جلساتی را خواهیم گذاشت و در آنجا که نیاز به شورای امنیت ملی باشد که هدایت کنند یا مصوباتی داشته باشیم به آنجا مراجعه خواهیم کرد که بتوانیم همه جبههها را برای پیگیری حقوق تضییع شده ایران و ایرانیان فعال کنیم.