قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: افزایش سواد حقوقی یکی از ابزارهایی است که در بحث پیشگیری از وقوع جرم خیلی میتواند مفید و موثر واقع شود.
وی گفت: با وجود این محدودیتها کارهای خیلی خوبی در طول سالهای گذشته با صدا و سیما انجام و برنامههای متنوع و متعددی در این خصوص تولید و پخش شده است و یا کارشناسان ما در برنامه تلویزیونی حضور پیدا کردند و موضوعی را توضیح دادند و به سوالات پاسخ دادند.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود:همکاران ما در برنامههای مشاورهای برون مرزی صداوسیما حضور پیدا کرده اند و به ایرانیان خارج از کشور مشاوره شده است که باید این موضوع بیشتر هم بشود.
وی ایجاد شبکهای اختصاصی در حوزه مسائل حقوقی به منظور مشاوره و آموزش را بسیار تاثیر گذار دانست و افزود:از این طریق انواع و شکلهای جدید جرم را به موقع به مردم معرفی تا از ارتکاب جرم پیشگیری شود.
مسعودی فر با اشاره به کلاهبرداری از طریق تماسهای تلفنی و دستگاه خودپرداز گفت:با وجود آگاهی بخشیهای مکرر دراین زمینه، هنوز متاسفانه افرادی به همین شکل پول و اموال خودشان را از دست میدهند که باید مردم را توانمند کرد تا در معرض این جرم قرار نگیرند.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان نقش مهم رسانی ملی و همکاریهای خیلی خوب به ویژه در سال ۱۴۰۰ در زمینه تولید برنامههای متنوعی، افزود:باید تلاشها برای توسعه دراین حوزه را بیشتر کنیم و ورود همکاران ما در حوزه فیلمسازی در حوزه آسیبهای اجتماعی و جرایم گوناگون در قالب داستان مثبت ارزیابی میشود تا از این روش برای رساندن پیام استفاده کنیم.
وی افزود: حمایت همکاران ما از بازیهای نرمافزاری در حوزه پیشگیری از اعتیاد و پیشگیری از خشونت از دیگر اقدامات مناسب است و همچنین همکاری با خبرگزاریها و روزنامهها برای اختصاص ستونهایی به موضوعات حقوقی نیز دراین زمینه قابل ذکر است.
مسعودی فر گفت: پیامکهایی که ارسال میشود در سه سطح خود ستاد، استانها به اعتبار مشکلات و سه اپراتوری که خیلی همکاری خوبی کردند همراه اول، ایرانسل و رایتل که جا دارد از این همکاریها از وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات و سه اپراتور تشکر کنیم که انصافاً همکاری بسیار خوبی داشتند و بالغ بر یک و نیم میلیارد پیامک از ابتدای شروع همکاری تاکنون به مردم ارسال شده است.
وی افزود: بازخوردی هم که رسانه ملی گرفته انصافا بازخوردهای مثبت به خوبی بوده و استقبال خوبی شده و باز در آنجا نیز ما باید به سمت هدفمندکردن و هوشمند کردن آن پیامکها برویم. چیزی که من نوعی واقعا نیاز دارم همان باید به من اطلاع رسانی شود. در آنجا نیز جای کار دارد و کمیسیون خاصی را گذاشتیم که کار را انجام میدهد. اینها حوزههای است که تلاش کرده ایم سواد حقوق مردم را افزایش بدهیم.
وی ادامه داد: همچنین حضور در مدارس قبل از کرونا و حضور در برخی از مساجد برای پاسخ گویی به سوالات حقوقی مردم یکی از شیوههای دیگر اطلاع رسانی بوده است.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: اکنون میخواهیم اپلیکیشنی به عنوان مشاور حقوقی ارائه کنیم که مردم اطلاعات اولیه حقوقی را اخذ کنند و سوالاتی که مرسوم است مثلاً در تنظیم قراردادها چه سوالاتی بیشتر مدنظر است و چه آسیبهایی داشتیم و آنها را تبدیل کنیم به یکسری سوالات و پرسشهای کتبی و بعضاً نیز در قالب یک سری صداها و ویدیوهایی که لازم است در اپلیکیشنها و سامانه خودمون بارگذاری کنیم.
وی افزود: به هر حال اینها شیوههای است که اکنون داریم انجام میدهیم ان شاء الله بتوانیم از تکنولوژی روز و امکانات روز بیشتری استفاده کنیم، چون تاثیر و عمق دادن به موضوع با استفاده از تکنولوژی بهتر و راحتتر به دست میآید و سطح پوشش آن نیز خیلی بیشتر میشود. انشالله از این ابزارها بتوانیم بیشتر استفاده کنیم.
مسعودی فر گفت: البته ما قبلا نیز این موارد را داشتیم ما میتوانیم هشدارها یا توصیههای یک دقیقهای را از طریق رسانهها طرح کنیم مثلاً همکار ما شب عید یکسری هشدارهای را در حوزه پیشگیری سرقت از منازل به شهروندان میدادند و یا حتی بروشورهایی را تهیه میکردیم که کتابچهها و دفترچهها یا پیامهای کتبی بود که میدادیم در شهر منتشر میشد.
وی افزود: این شکل دیگری از همین ارتقاء سطح سواد حقوقی است از آن طرف نیز مردم خودشان زمینه را برای انتقال این مطالب فراهم کنند یعنی ممکن است یک پیام حقوقی برای من آمده باشد، اما بیتفاوت حذفش کنم و یک وقت مطالعه میکنم که شاید اگر امروز هم به درد من نمیخورد یک روزی به دردم بخورد.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت:ای کاش میشد که مردم در همه تخصصها یک دوره آموزشی حقوقی هم میدیدند، به اعتقاد من حتی برای زندگی خصوصی افراد، اطلاعات حقوقی خیلی به دردشان میخورد و حتی در داخل خانه روابط بین زن و شوهر روابط والدین و فرزندان همه اینها آثار حقوقی دارد و یک سری تکالیف و حقوق در قانون برای هر یک از آنها احصا شده است.
وی افزود: طبیعتا انسان اگر آشنا به بایدها و نبایدها و خطوط قرمز باشد و مجاب شود که از آن حقوقی که در قانون متصور شده نباید تخطی کند به نظرم خیلی از مشکلات و مسائل پیشگیری میشود.
مسعودی فر درباره همکاری با پلیس نیز گفت: کاری که پلیس فتا در بحث اطلاع رسانی انجام میدهد و ما باهم همکاریهای خوبی داشتیم اطلاعات موجود در هر دو حوزه تبادل میشد و بعضا هم متن برخی از پیامکها را به دوستان پیشنهاد میدهند با پلیس آگاهی نیز همین همکاری و ارتباط وجود دارد.
وی افزود: پلیس آگاهی (کیس های) سوژههای جدیدی که شناسایی میکند و شگردهای جدیدی که شناسایی میکند معمولا اعلام میکند و ما نیز هم در حوزه اطلاعرسانی و ارتقاء آگاهیها هم در حوزه اقدامات دیگری پیشگیری آن را در دستور کار خود قرار میدهیم.