مبارزه زمستانه باعوامل خسارت زای گیاهی در باغهای میوه استان ضروریست.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز گلستان، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: در باغات مرکبات و زیتون، زمان مناسب مبارزه زمستانه قبل از شروع رشد جوانههای بهاره است که این زمان تابع شرایط اقلیمی هرمنطقه است.
کیانوش حق نما افزود: مبارزه زمستانه با استفاده از روغنهای امولسیون شونده و با دز توصیه شده انجام گیرد و از مصرف روغنهایی که بیش از ۲ سال از تاریخ تولید آنها گذشته و روغن دو فاز شده و تغییر رنگ یافته خودداری شود.
وی می افزاید: در باغها ونهالستانهای آلوده به کنههای مضر، مصرف کنه کشهای مناسب همراه با روغن امولسیون شونده توصیه میشود.
حق نما گفت: در باغهای آلوده به آفت مگس میوه مدیترانهای انجام برداشت همه میوههای رسیده به ویژه نارنج در حاشیه باغ، پابیل، دیسک و یا استفاده از روتیواتر به منظور برهم زدن و از بین بردن محل زمستان گذران شفیره این آفت الزامی است.
او گفت: روغن ولک به نسبت ۲ درصد در باغ زیتون آلوده به آفت پسیل زیتون استفاده شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: در باغات هسته دار نیز زمان مناسب مبارزه زمستانه، مصادف با تورم جوانه درختان است.
او گفت: مبارزه زمستانه علیه عوامل بیماریزا با سموم مسی توصیه میشود و در باغهای آلوده به آفت، مصرف روغنهای امولسیون شونده و مبارزه زراعی مکانیکی توصیه میشود. (توجه شود، قبل ازسمپاشی زمستانه انجام هرس وحذف شاخههای آلوده وامحاء آنها ا لزامیست)
وی افزود: به منظور پوشش کامل و یکنواخت محلول سمی روی درخت، سمپاشی باید با آب کافی و سمپاش مناسب باغ و پس از هرس، حذف شاخه واندام آلوده انجام گیرد.
او گفت: از اختلاط روغنهای امو لسیون شونده با سموم مسی پرهیز شود و برای افزایش دوام و اثر سموم مسی، مصرف مویانهای استاندارد در سمپاشی زمستانه همراه سموم مسی توصیه میشود.
حق نما گفت: استفاده از آب با اسیدیته یا ph مناسب ضروریست و بایداز سمپاشی در دمای کمتر از ۱۲ درجه سانتیگراد خودداری شود.
برای پیشگیری از مسمومیتهای احتمالی رعایت نکات ایمنی از قبیل استفاده از ماسک، لباس کارمناسب و خودداری از خوردن، آشامیدن حین سمپاشی و شستشو با آب و صابون بعد از اتمام کار الزامی است.