مادیها نماد تمدن زندگی ساز و مدیریت منابع آب در شهرها هستند که در سایه بی توجهی در آستانه نابودی وتصرف هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اهمیت احداث مادیها در حاشیه رودخانه گفت: هزاران سال قبل اهالی ساکن در حاشیه زاینده رود، جویها و نهرهایی به نام مادی را از رودخانه جدا کردند.
دکتر علیرضا جعفری زند با بیان اینکه مادیها با تقسیم بندی درست آب، حیات را به اصفهان هدیه میدادند افزود: این مادیها با جمع آوری آبهای سطحی، رودخانه زاینده رود را کنترل میکردند و با کنترل سیلابها خسارت به حداقل میرساندند.
وی گفت: تامین سفرههای آب زیرزمینی، تلطیف هوا، پایداری محیط زیست و ایجاد فضای سبز نتایج مثبت احداث مادیها در گذشته بوده است.
دکتر جعفری ، مادیها را نقطه اتصال برای رسیدن آب به مناطق دورتر از رودخانه و ادامه و رونق کشاورزی دانست و افزود: خشکی زاینده رود و نابودی مادیها خسارت جبران ناپذیری بر محیط زیست و سلامت روان جامعه میگذارد و فرونشست را در اصفهان تشدید میکند.
در حال حاضر جزین و هورستان دو مادی در شهرستان فلاورجان در آستانه نابودی و تصرف کامل است.
در سایه بی توجهی ها، تنها امید برای نجات مادیها احکام صادر شده برای رفع تصرف است که هنوز اجرا نشده اند.
فرماندار فلاورجان در ارتباط تلفنی با بخش خبری بیست سیمای مرکز اصفهان گفت: حکم رفع تصرف از جریم مادی ها در دو روستای جزین و هورستان در شهرستان فلاورجان صادر شده و انتظارمی رود این حکم در فروردین اجرا شود.
توضیحات ساعدی در این زمینه :