کارشناس اقتصاد سلامت گفت: تنها راه رفع مشکلات فعلی حوزه سلامت و نارضایتی بیماران نیازمند، هدایت منابع مالی این حوزه به سمت سازمانهای بیمه گر است.
"الیاس هادیان" در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: هر خدمتی که در حوزه سلامت ارائه میشود یک قیمت و هزینهای دارد.
کارشناس اقتصاد سلامت ادامه داد: در کشور ما در حوزه سلامت، بخشی از این هزینهها را بیمهها، بخشی را بودجه دولتی و دانشگاههای علوم پزشکی و بخشی را خانوادهها تأمین میکنند.
"الیاس هادیان" با بیان این که در این زمینه پرداخت از جیب بیمار اهمیت ویژهای دارد، گفت: بیماران در مواجهه با سلامت اغلب گلایهمند هستند و سهم پرداخت از جیب مردم هر چه کاهش یابد سهم پرداختی از سازمان بیمه گر افزایش مییابد.
این کارشناس اقتصاد سلامت افزود: در دنیا پرداخت از جیب بیماران از هزینه کل حوزه سلامت ارزیابی میشود و هر چه این هزینه کمتر پرداخت شود مطلوبتر است.
وی با اشاره به این که در سالهای ۸۹ - ۹۰ این سهم در حدود ۶۰ درصد بوده است، ادامه داد: با تلاشهایی که در سالهای اخیر شد این هزینهها به حدود ۳۰ درصد در سال ۹۶ رسیده است البته هنوز بالاست و باید کم شود تا بیماران در ذیل این پرداخت بیمهای کمتر متضرر شوند.
کارشناس اقتصاد سلامت با اشاره به این که سهم این پرداختها در سایر کشورها از جیب بیمار در مقایسه با کشور ما پایینتر است، گفت: در استرالیا ۱۸ درصد، فرانسه ۹ درصد، ژاپن ۱۲ و ۶ دهم، انگلستان ۱۵ و ۷ دهم درصد بوده است.
وی با اشاره به این که رسیدن به عدالت سلامت در سیاستهای کلی سلامت هدف بوده است، افزود: بر توسعه کمی و کیفی بیمههای درمانی با هدف ارتقاء خدمات سلامت و رفع مشکلات بیماران تأکید شده است.