مدیر تحقیق و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، گفت: مطالعات نشان میدهد واکسنهای تقویت شده ضد اُمیکرون مزیتی معنی دار بر واکسنهای موجود ندارند.
سید "رضا بنی هاشمی" گفت: اثربخشی واکسنهای ارتقاء یافته با این سویه ها، در حیوانات آزمایشگاهی نشان داد، اختلاف معناداری با واکسنهای فعلی ندارند.
مدیر تحقیق و توسعه موسسه رازی تاکید کرد: مطالعات دیگر نیز حاکی از آن است که واکسن ضد اُمیکرون نمیتواند اثربخشی مناسبی بر روی سویه دلتا یا دیگر سویهها بگذارد.
مدیر تحقیق و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به این که در حال حاضر سویههای مختلفی در گردش است و واکسن رازی کووپارس میتواند اثربخشی قابل قبولی روی آنها داشته باشد، تاکید کرد: مطالعات جهانی نیز همین را نشان میدهد، به تازگی مجله نیچر در اینباره مقالهای منتشر کرد که موید این نکته است که واکسنهای تقویت شده ضد اُمیکرون مزیتی بر واکسنهای موجود ندارند.
سید "رضا بنی هاشمی" تصریح کرد: در این مقاله با عنوان "واکسنهای هدفمند اُمیکرون در آزمایشهای اولیه بهتر از واکسنهای اصلی نیستند" اشاره شده که مجموعهای از مطالعات اولیه حیوانی نشان میدهد، تقویت کنندههای اختصاصی Omicron هیچ مزیتی نسبت به دوز سوم واکسنهای فعلی ندارند.
مدیر تحقیق و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: براساس این مقاله، یکی از این مطالعات نشان داد که هم واکسن اصلی و هم تزریق به روز شده باعث افزایش سطح سلولهای B حافظه میشوند که مسئول تولید آنتی بادیها برای دفع ویروس هستند.
سید "رضا بنی هاشمی" تاکید کرد: همچنین با استناد به این مقاله، مطالعه روی موشها حاکی از آن است که دادن یک تقویتکننده منطبق با Omicron پس از دو دوز واکسن مبتنی بر mRNA هیچ فایدهای بیشتر از یک تقویتکننده استاندارد ندارد.
به گفته مدیر تحقیق و توسعه موسسه رازی، این موسسه در حال حاضر مطالعات فشردهای را بر روی افزایش اثربخشی واکسن رازی کوو پارس ضد سویه اُمیکرون انجام میدهد.