کارشناس کشاورزی: باغداران به نکات فنی تغذیه، هرس و مبارزه با آفات درختان مرکبات توجه داشته باشند
محقق دفع آفات و سم شناسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در این دوره آموزشی گفت: باغداران دقت داشته باشند کنه قرمز در دمای منفی یک تا صفر درجه از بین نمیرود و اگر باغی آلوده به کنه قرمز بود باغدار میتواند با نظر کارشناس کنه کش را همراه با روغن پاشی استفاده کند.
شعبانعلی معافی افزود: با توجه به اینکه شپشکها نورگریز هستند معمولا قسمتهای داخلی درخت را برای استقرار و نشستن انتخاب میکنند و باید هرس طوری انجام شود که قسمتهای داخلی درخت خالی و نورگیر شود.
وی در خصوص سمپاشی زمستانه تصریح کرد: براساس تجربه و احتمال سرما، بهتر است روغن پاشی زمستانه بعد از ۱۵ اسفند (رفع خطر سرما و یخبندان) انجام شود.
این محقق افزود: باغداران در این مرحله از حشره کش استفاده نکنند، چون حشراتی که روی درختان هستند در مقاومترین حالت خودشان قرار دارند و حشره کش تاثیری روی آنها نمیگذارد.
معافی در خصوص زمان مصرف کنه کشها نیز گفت: باغداران دقت داشته باشند کنه قرمز در دمای منفی یک تا صفر درجه از بین نمیرود و اگر باغی آلوده به کنه قرمز بود باغدار میتواند با نظر کارشناس کنه کش را همراه با روغن پاشی استفاده کند.
وی افزود: بعد از هرس مرکبات به علت زخمی شدن قسمتهایی از درخت حتما از قارچکش اکسی کلرور مس به میزان سه در هزار و یا بردوفیکس ۴ تا ۵ در هزار استفاده شود.
در ادامه این دوره آموزشی متخصص تغذیه درختان میوه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت: مهمترین عامل برای پایداری یک باغ، مدیریت تغذیه در باغ است؛ تغذیه زمانی باید صورت گیرد که درخت فعال باشد و شروع به رشد و جوانه زنی کرده باشد (فلشها ظاهر شده باشند).
علی اسدی افزود: زمان گلدهی درخت بیشترین نیاز به کود اوره و گوگرد را دارد.
وی در خصوص مصرف نیتروژن تصریح کرد: بهتر است ۳۰ درصد آن در اردیبهشت، ۳۰ درصد خرداد و دو ۲۰ درصدی در تیر و مرداد استفاده شود.
متخصص علوم باغبانی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان درخصوص اهمیت هرس و نحوه صحیح آن بصورت تئوری مطالبی را ارائه و همچنین بصورت عملی عملیات هرس بر روی چندین درخت انجام شد.
حسن شیردل هدف هرس را تعادل بین رشد رویشی و باردهی، فرم دهی، اصلاح و جوان کردن و نوردهی به داخل درخت و افزایش کمیت و کیفیت محصول عنوان کرد.