دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات گفت: در بحث صدور مجوزها، برخی از مجوزها باید ثبتی مبنا و فقط اعلامی باشد، اعتبار سنجی و نظارت پس از آن انجام میشود.
آقای رضا باقری اصل در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا همچنان موانعی برای صدور مجوزها وجود دارد؟ بیان کرد: دولت الکترونیک به معنای بازآفرینی دولت است و از سال ۱۲۸۵ که قانونگذاری رسمی در کشور شکل گرفته همه آن قوانین، اکنون در نظام اداری ما جاری است بنابراین آن تحول دیجیتال، الکترونیک و هوشمند سازی در نظام اداری ما رسوخ کرده است.
وی گفت: بنابراین وقتی دولت الکترونیک و خدمات الکترونیکی فراهم میشود میبینیم که ساختارهای موجود یا به علت تعارض منافع یا تعارض قانونی و یا ساختاری، مشکل ایجاد میکنند؛ مثلاً واحدی برای کنترل مدارک و آرشیو کردن داریم که باید اصلاح و بازآفرینی شود.
باقری اصل افزود: در زمانی که امور، الکترونیکی نبود مثلا برای دادن یک مجوز آبزی پروری ۵۸ مرحله استعلام وجود داشت و شاید الان با یک یا دو استعلام این مسائل قابل حل باشد یا مثلاً شاید اصلاً نیاز به این نباشد که داده (دیتا) بخواهد استعلام شود.
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات گفت: بنابراین ابزارهای الکترونیک توسعه پیدا کرده، اما فرایندها متناسب با ابزارها اصلاح نشده و اصلاح فرایندها به معنای این است که باید دولت نیروی انسانی خود را توانمندتر، فرآیندها را بازنگری و مهندسی مجدد و یکسری از خدمات را باز تعریف کند.
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات افزود: اتفاق مهم دیگری که در صدور مجوزها باید رخ دهد و ایده مجلس و دولت نیز هست و اکنون آقای خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی هم آن را پیگیری میکند این است که برخی مجوزها فقط باید ثبتی مبنا و اعلامی باشد به این ترتیب که مثلاً من میخواهم این فعالیت را متناسب با شرایطی که اعلام شده است انجام دهم و اعتبار سنجی و حتی نظارت پس از آن باشد.
وی گفت: قبلاً قواعد این طور بوده است که هم قبل از صدور مجوز، اعتبار سنجی میکردیم که به نوعی مانع اولیه در فرآیند صدور مجوزها بود که به آن امضاهای طلایی میگفتیم و اکنون نیز که سامانهای شده تبدیل به تیکهای طلایی شده است و یک جای دیگر هم باید ممیزی و نظارت کنیم در حالی که دولت باید انتخاب کند یا قبل از آن، اعتبار سنجی و یا بعد از آن نظارت کند، اما اکنون هر دو را انجام میدهند.
آقای باقری اصل گفت: به نظر میرسد باید با تغییر آرایش در صدور مجوزها، بازآفرینی در شیوهها صورت گیرد و این موضوع را با توجه به مصوبه سال گذشته مجلس و پیگیری کنونی دولت باید دنبال کرد و این ایده، قابلیت اجرا دارد به ویژه اینکه اکنون خدمات الکترونیک برای صدور مجوزها به صورت اعلامی فراهم است و شاید چند سال پیش این خدمات نبود، اما امروز این خدمات مرتب توسعه پیدا میکند.
وی افزود: هم اکنون هر دستگاهی اعلام کند سرویس الکترونیک ندارد بلافاصله کارگروه تعامل پذیری تشکیل جلسه میدهد و به دستگاه، خدمت دهنده اعلام میکند که باید خدمت را فراهم کند.