ماش و قمری نمونه دیگری از غذاهای سنتی اصفهان است.
مواد لازم برای تهیه این آش خوشمزه اصفهانی
قمری متوسط ۳ تا ۴ عدد
گوشت ۳۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد خلالی و سرخ شده
پیاز ۱ عدد خرد شده
ماش خرده ۲ لیوان
برنج لنجانی ۱ لیوان
سبزی آش قمری: (جعفری، تره، شوید، تلخون، مرزه و شنبلیله) ۳۰۰ گرم
نمک، زردچوبه، فلفل، دارچین و ادویه کاری به میزان کافی
ابتدا سبزیهای خرد شده را با کمی روغن تفت دهید.
گوشت را تکه کرده و با یک عدد پیاز خرد شده تفت دهید. کمی که رنگ گوشت تغییر کرد قمری خرد شده را به آن اضافه کنید و به همراه گوشت در پیاز و روغن سرخ کنید. در حین سرخ کردن کلم قمری ادویهها را هم اضافه کنید تا کمی تفت بخورند. در آخر سبزیهای تفت داده شده را به همراه مقداری آب داخل قابلمه بریزید تا همراه گوشت و قمری بپزد.
برنج و ماش را هم جداگانه بپزید تا کاملا له شوند.
وقتی گوشت و قمری خوب پخته شد، از روی حرارت بردارید و پس از اینکه کمی خنک شدند در ظرفی بکوبید و دوباره داخل قابلمه بریزید و برنج و ماش پخته شده را به آن اضافه کنید تا همه مواد باهم جا بیفتند.
در مرحله آخر مقداری از پیاز داغ را به غذا اضافه کرده و ازبقیه پیازداغ میتوان برای تزئین غذا استفاده کرد.
این غذای خوشمزه اصفهانی را با ترشی سرو کنید.
در مرحله آخر نصفی از پیاز داغها را داخل غذا بریزید و هم بزنید تا کمی به همراه بقیه مواد بجوشد. نصف دیگر پیاز داغها را هم برای تزیین غذا استفاده کنید. این غذای خوشمزه را با ترشی سرو کنید و نوش جان کنید.