غربالگری سرطان سینه در مراکز خدمات جامع سلامت استان همدان با حضور کارشناسان و افراد متخصص به شکل رایگان انجام میشود.
نیک سیر افزود: سرطان سینه با ۲۵ درصد ابتلا شایعترین نوع سرطان بین بانوان است که البته معمولا این بیماری در رده سنی ۵۰ تا ۵۴ سال مشاهده میشود.
وی با اشاره به اینکه در استان همدان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۳۵.۳ نفر به این بیماری مبتلا میشوند، تأکید کرد: این رقم در سالهای گذشته ۲۳.۵ در هر ۱۰۰ هزار نفر بود و به طور معمول سالانه بیش از ۲۹۰ مورد جدید ابتلا به سرطان سینه در استان همدان ثبت میشود.
نیک سیر با بیان اینکه برخی مولفههای مرتبط با ابتلا به سرطان سینه مانند جنس و سابقه فامیلی در کنترل فرد نیست، گفت: برخی عوامل موثر در پیشگیری ابتلا به این نوع سرطان شامل کنترل وزن، ورزش منظم و کنترل میزان و نوع چربی رژیم غذایی در اختیار فرد قرار دارد، چراکه تحرک بدنی کافی، تغذیه متعادل و متناسب، ورزش منظم و فعالیت بدنی روزانه از جمله عوامل موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه است.
مسئول برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: با توجه به نقش و اهمیت میزان و نوع چربی در ابتلا به سرطان سینه، چربیهای اشباع موجود در گوشت و لبنیات پر چرب نسبت به چربیهای غیر اشباع آجیل، بیشتر فرد را در معرض خطر ابتلا به این نوع سرطان قرار میدهد.
وی افزایش مصرف روزانه سبزی و میوه به میزان پنج واحد با هدف مهار رشد سلولهای سرطان سینه، محدود کردن مصرف گوشت کبابی و سرخ شده، کاهش مصرف گوشت قرمز از جمله اقدامات موثر در پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان است.
مسئول برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، گفت: در صورت ابتلای فرد به سرطان سینه چهار شیوه جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی و هورمون درمانی برای مداوای بیمار پیش بینی شده است.