رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: با استفاده از توانایی شرکتهای دانش بنیان برنامهای تدوین کردهایم تا بتوانیم ظرف ۵ سال آینده همه تجهیزات پزشکی قانونی اعم از آزمایشگاهی بالینی و تصویربرداری را در ایران تولید کنیم.
رئیس سازمان پزشکی قانونی، گفت: تلاش این سازمان همواره در راستای تحقق عدالت و تکریم ارباب رجوع است که این امر مستلزم همکاری مستمر با دستگاه قضا و سایر نهادهای مربوطه است.
وی در توضیح بخشی از فعالیت سازمان پزشکی قانونی تصریح کرد: به طور میانگین یک سوم پروندههای قضایی برای اظهار نظر کارشناسی به این مرکز ارسال میشود به همین دلیل سعی میکنیم تجهیز و بروز رسانی در بیشتر زمینهها بخصوص در حوزه فناوری اطلاعات (آی تی) صورت بگیرد.
مسجدی آرانی افزود: با توجه به حجم زیاد پروندههای ارسالی به این سازمان، مجهز سازیها در وهله اول برای تسریع در روند رسیدگی، تکریم ارباب رجوع و دقت کارشناسانه انجام میشود.
رئیس سازمان پزشکی قانونی از فعالیتهای این سازمان در اوضاع کرونایی کشور گفت و اظهار کرد: با وجود کرونا، حدود ۶ هزار پرونده استانی را به صورت ویدئو کنفرانس بررسی و رسیدگی کردیم.
وی افزود: بعضی از این پروندهها کارشناسان زیادی نیاز داشتند و در این زمینه اعضای هیئت علمیهای دانشگاهها به ما کمک میکردند. همچنین این امر از ترددهای بین استانها و شهرها نیز جلوگیری کرده است.
مسجدی آرانی به استفاده از توانمندی اساتید و کارشناسان سایر استانها اشاره و عنوان کرد: گاهی پیش میآمد که قاضی مربوطه در پروندهای دستور حضور ۹ کارشناس را صادر میکرد که طبیعتا در این صورت با مشکل حضور همزمان این تعداد کارشناس در یک استان مواجه میشدیم و کمیسیون لغو میشد، اما اخیرا که برخی پروندهها به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار میشود اساتید سایر استانها نیز در این زمینه ما را یاری میکنند.
وی در توضیح دستاورد مهم این سازمان در حوزه تولید کیتها گفت: با توجه به تحریمهای ظالمانه امریکا و اروپا علیه کشورمان و کمبود برخی از تجهیزات مهم و اساسی در حوزه پزشکی قانونی دانشمندان ما به تامین و ساخت این کیتها که جزو کیتهای هایتک هستند، اقدام کردند؛ که پس از یک سال و نیم تلاش در تابستان امسال، به دست رئیس دستگاه قضا از آن رونمایی شد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی افزود: مدل دیگری از کیتها که در تعیین جنسیت کاربرد دارد در حال ساخت بوده و بیش از ۹۵ درصد کار پیش رفته است و تا چند ماه دیگر از این کیتها نیز رونمایی میشود.
وی در توضیح ساخت دستگاه هموژنایزر نیز گفت: دستگاه هموژنایزر نیز از جمله تجهیزاتی است که برای تسریع و دقت در رسیدگی به پروندهها بسیار ضروری بود؛ اما به دلیل وجود تحریمها و هزینه بر بودن تهیه آن، به دانشمندان نخبه ایرانی این حوزه ماموریت ساخت آن داده شد.
مسجدی آرانی ضمن اشاره به برتری این دستگاهها نسبت به مشابه امریکایی آن تصریح کرد: دستگاه هموژنایزر که ظرف مدت ۶ ماه و با تلاش شبانه روزی دانشمندان سازمان پزشکی قانونی ساخته شد، شاخصههای بسیار بهتری از مدلهای خارجی دارد. به طور مثال در دستگاههای مشابه خارجی میزان و سرعت دور دستگاه کمتر از نوع ایرانی است؛ همچنین دستگاههای امریکایی شستشو بدست اپراتور انجام میشود، ولی نوع ایرانی آن به صورت خودکار شستشو میشود که این امر خطای انسانی را بسیار کاهش میدهد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی در پایان گفت: با استفاده از توانایی شرکتهای دانش بنیان، پژوهشگاهها و دانشمندان نخبه کشورمان و برگزاری جلسات مختلف با آنها برنامهای را تدوین کردهایم که بتوانیم ظرف ۵ سال آینده هم تجهیزاتی که در حوزه پزشکی قانونی اعم از آزمایشگاهی بالینی و تصویربرداری را با توانمندی دانشمندان ایرانی در کشور تهیه کنیم.