فعالیت های روزمره و بخصوص کار با رایانه و گوشی های هوشمند سبب آسیب و خستگی انگشتان دست می شود.
مشت کردن دست
دست خود را مشت کنید، به صورتی که شست شما روب سایر انگشتانتان باشد، این وضعیت را حدود ۶۰ ثانیه حفظ کنید، سپس مشت خود را باز کرده و انگشتان خود را بکشید. این تمرین باید ۴ بار با هر دست انجام شود.
کشیدن انگشتان دست
دستهای خود را روی یک سطح صاف (مانند یک میز) قرار دهید. باید کف دستهای شما به سطح چسبیده باشد بدو اینکه فشاری به انگشتان وارد شود. حدود ۶۰ ثانیه در همین وضعیت بمانید، سپس رها کنید. همانند تمرین قبلی این حرکت حداقل ۴ بار برای هر دست انجام شود.
کشیدن سرپنجه دست
برای این تمرین دست خود را صاف نگه دارید و انگشتان خود را به کف دست خم کنید، به گونهای که سر انگشتان به قسمت پایین انگشتها برخورد کند، ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در این حالت نگه دارید و رها کنید. این تمرین دامنه حرکت انگشتان دست را بهبود میبخشد.
تقویت چنگ دست
برای این تمرین میتوانید یک توپ نرم پلاستیکی را در کف دست خود گرفته و تا جایی که میتوانید آن را فشار دهید. چند ثانیه این وضعیت را حفظ کنید، سپس رها کنید. بهتر است این تمرین ۱۰ الی ۱۵ بار برای هر دست انجام شود.
بلند کردن انگشت دست
کف دست خود را روی یک سطح صاف بگذارید. یکی از انگشتان خود را به آرامی از سطح بلند کنید و دوباره پایین بیاورید. این حرکت را برای بقیه انگشتان دست خود تکرار کنید. میتوانید ۸ تا ۱۲ بار این حرکت را برای هر کدام از انگشتها انجام دهید.
کشش انگشت شست دست
مطابق تصویر یک کش پلاستیکی نرم دور دست خود قرار دهید و کف دست خود را روی سطح صاف قرار دهید. به آرامی انگشت شست دست خود را از سایر انگشتها دور کنید. ۳۰ الی ۶۰ ثانیه این وضعیت را حفظ کنید و سپس رها کنید. شما میتوانید در مقاله ورزش برای درد انگشت شست دست با انواع راههای درمانی درد انگشت شست آشنا شوید.
ایجاد O انگلیسی با کمک انگشتان دست
دست چپ خود را باز کنید و تمام انگشتان خود را به داخل خم کنید تا شبیه به حرف o انگلیسی شود، این وضعیت را تا چند ثانیه حفظ کنید و سپس انگشتان خود را باز کنید و تمرین را تکرار کنید؛ این تمرین را برای هر دو دست انجام دهید
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
تمرین درمانی و حرکات ورزشی میتواند به بهبود درد انگشتان دست کمک کرد. اما اگر در انجام فعالیتهای روزانه مشکل دارید و زمانی هم که از انگشتان خود استفاده نمیکنید، احساس درد شدید دارید و یا حتی احساس کرختی و سوزن سوزن شدن در انگشتان دست خود دارید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. در برخی از موارد به درمان دارویی و یا حتی جراحی نیاز است