در قطب کشاورزی کشور آذربایجان غربی و در سایه فعالیت صنایع تبدیلی و زیردست در شهرستان خوی، بیش از 60 هزار تن انواع کنسانتره میوه و آبمیوه تولید و به بازار عرضه می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، شهرستان خوی دو واحد بزرگ تولید کنسانتره میوه
جعفری مدیر صنعت، معدن و تجارت شهرستان خوی گفت : در دو واحد تولیدی کنسانتره و آبمیوه شهرستان خوی سالانه بیش از 80 هزار تن انواع کنسانتره و آبمیوه تولید می شود که در 10 ماه گذشته امسال، بیش از 60 هزار تن از این محصولات تولید و به بازار مصرف عرضه شده است.
وی سهم شهرستان خوی از تولید کنسانتره و آبمیوه در آذربایجان غربی را 10 درصد اعلام و تصریح کرد : در واحدهای تولیدی خوی انواع کنسانتره و آبمیوه سیب، پرتقال، انگور، انار، آلبالو و خرما تولید می شود که از لحاظ تنوع خطوط تولید این واحدها یکی از متنوع ترین واحدهای تولیدی کشور در حوزه تولید کنسانتره و آبمیوه هستند.
جعفری افزود: امسال علیرغم تحریم ها به ارزش بیش از 1 میلیون دلار از تولیدات کنسانتره این واحدها به خارج از کشور صادر شده است که این رقم قبل از تحریم ها سالانه به بیش از 5 میلیون دلار می رسید.
اجرای طرح های توسعه واحدهای فراوری میوه و کنسانتره در خوی نوید بخش افزایش تولید و اشتغال در این واحدها است.
نباتی مدیر کارخانه تولید کنسانتره و آبمیوه خوی صنعت تولید کنسانتره و آبمیوه را از صنایع جوان کشور می داند و می گوید: علیرغم جوان بودن، این صنعت حوشبختانه رشد خوبی در کشور داشته و از نظر ارزش افزوده بسیاری از صنایع دیگر را پشت سر گذاشته است.
وی تاثیر تکمیل زنجیره تولید در این واحدها را در افزایش ارزش افزوده بسیار کلیدی دانست و گفت: در راستای تکمیل این زنجیره، خط تولید پوره آبمیوه نیز در این واحد راه اندازی شده است.
وی تصریح کرد: با راه اندازی این خط ظرفیت تولید کنسانتره در این واحد سالانه به بیش از 6 هزار تن و آبمیوه به 20 هزار تن در سال رسیده است.
واحدهای تولید کنسانتره و آبمیوه در شهرستان خوی برای بیش از 300 نفر فرصت شغلی پایدار ایجاد کرده ا ند.