انتقال خون گلستان برای گروههای (A-) و (B+) با کمبود جدی ذخیره خون روبرو است.
فاطمه محمدی گفت: پایگاه مرکزی در خیابان ۵ آذر گرگان همه روزه از ساعت هفت و سی دقیقه صبح تا هفت وسی دقیقه عصر و پنج شنبهها تا شش و سی دقیقه عصر برای دریافت خون اهدا کنندگان آماده است.
او گفت: برخی از واکسنها براساس مکانیسم اثرشان باعث یک معافیت موقت برای اهدای خون میشوند و کسانی که واکسن اسپوتنیک و آسترازنکا تزریق میکنند تا دو هفته نمیتوانند اهدای خون داشته باشند.
او افزود: دریافت کنندگان بقیهی واکسنها مانند واکسن سینوفارم، برکت و باهارات هندی به واسطهی مکانیسم اثرشان که یک ویروس غیرفعال است، هیچ منعی برای اهدای خون ندارند.
محمدی افزود: افرادی که به کرونا مبتلا شدند ۲۸ روز پس از بهبودی میتوانند برای اهدای خون به پایگاههای اهدای خون سراسر استان مراجعه کنند.
سرپرست انتقال خون گلستان با بیان اینکه نیاز به خون و فرآوردههای خونی یک نیاز مستمر و دائمی است، افزود: وجود بیش از ۴۰۶ بیمارتالاسمی که از مصرفکنندگان دائمی فرآوردههای خونی در استان هستند شاهدی بر این مدعاست.
وی همچنین به وجود ۲۴ بیمارستان در استان اشاره کرد و گفت: در تصادفات و عملهای جراحی بیماران ینازمند تزریق خون هستند.
محمدی با بیان اینکه از هر واحد خونی که اهداء میشود سه فرآورده استخراج میشود و هر اهدا کننده با اهدای خون جان سه نفر را از مرگ حتمی نجات میدهد، گفت: عمر برخی فرآوردهها مانند پلاکت ۳ تا ۵ روز است و اگر مراجعهی مداوم وجود نداشته باشیم با مشکل مواجه میشویم.