کارگردان و تهیه کننده مجموعه پویانمایی «پندپارسی» گفت:پند پارسی مجموعه انیمیشنی از مرکز پویانمایی صبا است که به کارگردانی و تهیه کنندگی رسول شیری این بار با تغییر فضای خود سعی دارد با ریتم دراماتیک تری نسبت به دو سری گذشته خود روایتگر قصه هایی از ادبیات کهن و ملل باشد.
وی افزود: بیشترین اقتباسی که تاکنون در این مجموعه مورد استفاده قرار گرفته، بهره گیری از حکایات سعدی و تا حدی هم از مولانا بوده اما در این سری از مجموعه پند پارسی تلاش شده تا توأم با به کارگیری از گنجینه های ادبی بزرگانی چون سعدی و مولانا از حکایات برخی ملل مختلف به شیوه نوین بهره گرفته شود. بنابر این مجموعه پویا نمایی پند پارسی در سری جدید خود کمتر راوی قصه های اقتباسی خواهد بود. البته با این وجود تیم نویسنده این انیمیشن سعی داشته تا در نگارش ماجراهای پند پارسی، فرم پندگونه و حکایتی اثر را تا حدی حفظ کند و وفادارانه به آن، روایت کننده قصه های دیدنی و شنیدنی باشد.
شیری گفت: بهره گیری از مباحث طنازانه در این پویانمایی، مجموعه پندپارسی را تا حد زیادی در جذب مخاطب موفق کرده است، اما برای استقبال بیشتر می طلبد روایتهای طنزگونه را بیشتر، عامیانه تر و متناسب با مسائل روز پیش ببریم. البته برای تحقق این امر نیازمند عملکردهای مناسب بر اساس تکنولوژی های روز و پیشرفته هستیم چرا که تولید انیمیشن هایی با سبک و سیاق پندپارسی که از ریتم داستانی سریع برخوردار هستند و در مدت زمان کوتاهی ساخته می شوند، برای جذب بیشتر مخاطب به استفاده از فناوری های به روز و ویژه در ساخت خود وابسته هستند.
این تهیه کننده و کارگردان ادامه داد: قصد اولیه این پویانمایی تولید بر پایه اقتباس ادبی ساده با دستمایه مباحث طنازانه و متناسب با مخاطب کودک و نوجوان بود تا بتوانیم به نوبه خود نسل امروز را با ادبیات و فرهنگ کهن ایرانی مرتبط کنیم. البته مجموعه پند پارسی به تدریج با پیشرفت تعداد قسمتهای تولیدی و پخش خود توانست تا حدی این وظیفه را از دوش روایت هایش کم و سبک کند و بیشتر به مشکلات روزمره زندگی کودکان بپردازد. اما این مجموعه انیمیشن همچنان در لا به لای داستان ها و دیالوگ هایی که توسط کاراکترهایش رد و بدل میشود سعی دارد به حکایات یا اشعار شاعران قدیمی این آب وخاک اشاره داشته باشد.
وی همچنین ادامه داد: از آنجا که گاهی در حکایات طنزگونه سعدی دیده می شود شخصیت اصلی نسبت به پند داستان مقاومت می کند و نتیجه این مقاومت با پیشرفت داستان به خواننده نشان داده میشود، بنابراین ما در ساخت مجموعه پند پارسی از این مقوله بهره گرفتیم و کاراکتر اصلی داستان که رمضون نام دارد را متناسب با شخص مقاومت کننده در برابر پند و اندرزها که در حکایتهای سعدی نگاشته شده پردازش کردیم. همچنین این پویانمایی در بخشی از داستان های خود به شخصیت هایی چون ملانصرالدین هم نگاه داشته ولی در کل رمضون که از کاراکترهای اصلی پندپارسی است شخصیتی محسوب می شود که در حکایات ایرانی مشابه زیادی دارد و بیشتر از هر چیزی به شخصیت های عامیانه شبیه است.
شیری ادامه داد: در تولید پندپارسی سعی شده با اغراق بیش از حدی که در نوع روایت داستان های آن به کار گرفته شده قصه ها و روایت های قدیمی دستخوش تغییر قرار گبیرند و به گونه به روز شده به مخاطبان کودک ارائه شوند.
وی با اشاره به مهم ترین تفاوت این انیمیشن با سایر انیمیشن ها افزود: تولید سریع و استفاده از جلوه های دو بُعدی و همچنین تصویرسازی در روایت داستان های این پویانمایی مهمترین وجه تمایز پندپارسی به لحاظ تکنیک با سایر انیمیشن ها است و همین امر سبب شد این اثر که در ابتدا درقالب ۱۳ قسمت تولید شده بود مورد استقبال بسیار قرارگیرد و به سری جدید و صد قسمتی ارتقا یابد.
شیری در پایان نیز گفت: طرح اولیه این مجموعه براساس سه شخصیت رمضون (سمبل تجربه)، خری (نماد تجاهل) و پسر که ( نماد دانش) است، گرفته شده بود. بعد از گذشت تولید دو سری از پند پارسی روند ساخت این مجموعه را با افزودن چندین شخصیت از جمله مادر، خواهر و فرزند تغییر دادیم و به شکل خانواده درآوردیم. به گونه ای که مجموعه ریتم دراماتیک تری به خود گرفت و همچنین با افزودن محیط مدرسه، معلم و بچه های مدرسه با نام های پدی، اسی و تیمور در کنار پسر که هرکدام از شخصیت های بچه مدرسه ای ها الگو گرفته شده اند سعی کردیم فضای بهتری را برای روایت قصه های پندپارسی ایجاد کنیم.
پند پارسی مجموعه انیمیشنی از مرکز پویانمایی صبا است که به کارگردانی و تهیه کنندگی رسول شیری این بار با تغییر فضای خود سعی دارد با ریتم دراماتیک تری نسبت به دو سری گذشته خود روایتگر قصه هایی از ادبیات کهن و ملل باشد.