۵۷ تشکل همیار طبیعت در استان راه اندازی شده و ۴۰ تشکل و پنج تعاونی توسط کارگروه تعیین صلاحیت رتبه بندی شده اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان ، رییس اداره آموزش ، ترویج و مشارکتهای مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت : سالانه ۱۰ تا ۱۵ فقره قرارداد با تشکلها امضا شده تا همکاریها جنبه اجرایی و حقیقی داشته باشد.
بهمن مرادی اافزود : بر اساس طرح همیاران طبیعت از سال ۱۳۹۴ گروههای مختلف مردم شامل کشاورزان ، دامداران ، کسبه ، سمنها ، طلاب و روحانیون ، دانشجویان و استادان دانشگاه ، معلمان و دانش آموزان و کودکان میتوانند در حفظ و حراست از عرصههای طبیعی به سازمان منابع طبیعی کمک کنند.
رییس اداره آموزش ، ترویج و مشارکتهای مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان با اشاره به صدور سه نوع کارت برای اقشار مختلف ادامه داد : کارتهای رده نخست مختص دانش آموزان و پیش دبستانیها و مهدهای کودک ، رده دوم برای دانشجویان و استادان و رده سوم برای کارکنان منابع طبیعی ، دهیاران و روستاییان ، کشاورزان و دامپروران است که با عنوان محافظان افتخاری صادر میشود.
مرادی با اشاره به اینکه همیاران طبیعت به اختیار خود میتوانند به سازمان منابع طبیعی در بخشهای مختلف کمک کنند ، یادآور شد : شرکت در کلاسهای آموزشی ، اطلاع رسانی درباره آتش سوزی جنگلها و مراتع ، حمل و نقل ، کارهای لجستیکی و حتی خدمات بهداشتی و درمانی از جمله کارهایی است که این گروهها میتوانند در آن فعالیت کنند.
رییس اداره آموزش ، ترویج و مشارکتهای مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اضافه کرد : علاقمندان به کمک به منابع طبیعی میتوانند در سامانه Hamyaran Tabiat.frw.ir ثبتنام کرده و کارت شناسایی دریافت کنند.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۵ در قالب برنامه احکام دایمی برنامههای توسعهای کشور مردم خود وارد کار حفظ منابع طبیعی شده و یاری رسان محیط زیست و طبیعت شده اند، گفت : در سال جاری سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور براساس سه عنوان شعار سال، چهارده اقدام و برنامه اجرایی در سال ۱۴۰۰ به نام برنامه اجرایی "۳ در۱۴" در۱۴۰۰ اجرایی کرده است.
رییس اداره آموزش ، ترویج و مشارکتهای مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان ادامه داد : در بخش آموزش ، توانمندسازی و مشارکت مردمی شامل آگاهیبخشی ، اطلاعرسانی و اقدامات فرهنگی ، تاسیس و توسعه صندوقهای منابع طبیعی ، آموزش ، تقویت و ساماندهی تعاونیها و تشکلهای منابع طبیعی و نیز تقویت شبکه همیاران طبیعت و سازمانهای مردم نهاد و نیز استفاده از ظرفیت سازمانها و نهادهای بین المللی مدنظر قرار دارد.
مرادی گفت: بر اساس بند ب ماده ۲۹ قانون حفاظت از جنگلها، منابع طبیعی اختیار دارد که بعضی از امور خود را به جوامع محلی و فارغ التحصیلان منابع طبیعی و محیط زیست واگذار کند که در سال ۱۳۹۷ آیین نامه اجرایی این قانون تصویب شد و در کردستان ۲ کارگروه تشکیل شد.
وی درباره این کارگروهها گفت : کارگروه اول شامل دانش آموختگان منابع طبیعی ، کشاورزی ، محیط زیست و بهره برداران محلی هستند که با عنوان تشکلها فعالیت دارند و کارگروه دوم نیز این تشکلها را مورد ارزیابی و بررسی قرار میدهد.
مرادی هدف اصلی این طرح را برونسپاری امور به متخصصان اعلام کرد و افزود : همکاری بهره برداران و دانش آموختگان منابع طبیعی، کشاورزی، محیط زیست و دیگر اقشار راهکار مناسبی برای پیشبرد اهداف منابع طبیعی و آبخیزداری در حفظت از عرصههای طبیعی است.