دکتر محمود احمدینژاد با اشاره به پیشرفت های صورت گرفته در مسیر آبادانی عراق طی سال های اخیر ، روابط تهران و بغداد را دوستانه و برادرانه توصیف و تصریح کرد: در حال حاضر روابط دو کشور در عرصه های گوناگون رو به توسعه است.
به گزارش واحد مرکزی خبر از بغداد رئیس جمهور در ادامه برنامه های نخستین روز از سفر به عراق، در دیدار نوری المالکی نخست وزیر این کشور که با حضور هیات های عالی رتبه دو کشور صورت گرفت ، با تاکید بر سابقه فرهنگی، تمدنی و اعتقادی دو ملت خاطر نشان کرد: در سال های اخیر تحولات منطقه ای و جهانی فرصتی را بوجود آورده است که دو کشور بتوانند همکاری های بهتری در عرصه های مختلف انجام دهند.
دکتر احمدینژاد به همکاری های فی ما بین ایران و عراق اشاره کرد و افزود: امروز تهران و بغداد همکاری های بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و در بخش خدمات مهندسی، انرژی و برق، همکاری های خوبی میان دو کشور شروع شده که امیدواریم این همکاری ها در آینده روز به روز توسعه یابد.
رئیس جمهور توسعه و رونق گردشگری دو کشور را قابل توجه دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران، هیچ محدودیتی برای توسعه مناسبات خود در عرصه های مختلف با کشور عراق قائل نیست.
نوری المالکی نخست وزیر عراق نیز در این دیدار ضمن خوش آمدگویی به رئیس جمهور وهیأت همراه روابط دو کشور را مثبت توصیف کرد و گفت: عراق جدید به دنبال توسعه روابط با همه کشورهای دوست منطقه از جمله جمهوری اسلامی ایران است.
نخست وزیر عراق با اشاره به مشکلات بوجود آمده ناشی از حکومت رژیم بعثی در عراق، اظهار داشت: امروز عراق سیاست درهای باز را در پیش گرفته چرا که ما به دنبال توسعه همکاری ها و مناسبات هر چه بیشتر با کشورهای دوست با مشترکات تاریخی و فرهنگی هستیم.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با عراق اشتراکات فراوانی دارند، تصریح کرد: جمهوری عراق هیچ مرزی در همکاری های فی ما بین خود با ایران نمی بیند و در حال حاضر در عرصه های مختلف با جمهوری اسلامی ایران روابط گسترده ای دارد.
نوری المالکی افزود: ما خواستار همکاری ایران در زمینه انرژی و برق با جمهوری عراق هستیم.
نخست وزیر عراق همچنین با قدردانی از شرکت های ایرانی فعال در عراق که در زمینه های تولید برق و نیرو فعالند، بر افزایش حضور این شرکتها برای تسریع در روند سازندگی و باز سازی عراق تاکید کرد.
رییس جمهور همچنین در ادامه دیدارهای خود عصر روز پنج شنبه در دیدار با اسامه نجیفی رییس مجلس عراق، آمریکا را عامل ضعف اقتصادی و سیاسی اعراب و مسلمانان دانست و گفت: عراقی ها با اتحاد خود توانستند از بحران های موجود خارج شوند .
اوضاع منطقه به ویژه بحران سوریه از دیگر موضوعات گفتگوی دوجانبه بین رییس جمهوری کشورمان و رییس مجلس عراق بود و دو طرف مذاکره و انتخابات را تنها راهکارهای خروج سوریه از بحران موجود دانستند.
آقای احمدی نژاد سپس در ضیافت افطار که به دعوت ابراهیم جعفری رییس فهرست اتحاد ملی عراق برپا شده بود حضور یافت .
در این ضیافت آقای احمدی نژاد گفت: نظام سرمایه داری تمام دنیا را تحت تاثیر قرار داده است و همه مناسبات فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را به جهان تحمیل می کند لذا سعی می کنند با اختلاف افکنی و جنگ از پیشرفت ما جلوگیری کنند.
رییس جمهوری افزود: نظام سرمایه داری با شعار آزادی، حقوق بشر و دموکراسی می خواهد جهان را اداره کند ولی آنها حتی این شعارها را در کشور خود نیز رعایت نمی کنند.
از نکات قابل توجه سفر اقای احمدی نژاد به عراق استقبال گسترده سران سه قوه آن کشور از رییس جمهوری کشورمان بود .
حضور سران احزاب کرد عراق هم در استقبال از رییس جمهور نشان از اهمیت نقش جمهوری اسلامی ایران در گسترش روابط با عراق دارد.
رییس جمهوری کشورمان در پایان نخستین روز سفر خود به عراق با عزیمت به کاظمین در نزدیکی بغداد به زیارت مرقد مطهر امامین جوادین (ع )رفت .در این زیارت که حدود دو ساعت طول کشید، زایران ایرانی حاضر در کاظمین ضمن دیدار با آقای احمدی نژاد در صحن حرم مطهر از حضور وی در کاظمین ابراز خرسندی کردند.
تاکید رئیس جمهور بر نقش موثر و سازنده ایران و عراق در مناسبات و تحولات منطقه و جهان
دکتر محمود احمدی نژاد در روند برنامه های نخستین روز از سفر به عراق، در مجلس اعلای این کشور ، نقش پارلمان و نمایندگان مردم را در تقویت روابط میان دو کشور بسیار مهم و تعیینکننده دانست.
رئیس جمهور ، همکاریهای دو کشور ایران و عراق را سازنده و مثبت دانست و افزود: امروز عراق به سمت اقتدار و امنیت سوق پیدا میکند که جمهوری اسلامی ایران از این بابت بسیار خوشحال است ؛ در حقیقت امروز فاصله میان ایران و عراق برداشته شده و مسئولان دو کشور تصمیمات خوبی برای توسعه روابط اتخاذ کرده اند.
آقای احمدی نژاد با اشاره به همکاری های گسترده ایران و عراق دربخش های گوناگون گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا تجربیات خود را در زمینه های گوناگون به ویژه در زمینه ساخت و ساز مسکن در اختیار برادران عراقی خود قرار دهد.
رئیس جمهور همچنین نقش دو کشور را در مناسبات و تحولات منطقه و جهان بسیار موثر دانست و افزود: صرف نظر از اینکه این تحولات برای حزب یا گروهی منفعت داشته باشد ، نیازمند همدلی هستیم زیرا دشمنان ملل منطقه به ویژه صهیونیستها از این تحولات احساس رضایت می کنند و نمیخواهند کشورها و ملل منطقه ، مقتدر و پیشرفته باشند.
آقای احمدی نژادتاکید کرد : باید فارغ از هرگونه اختلاف سلیقه و در سطحی بالاتر با نگاهی تاریخی و بینالمللی ، همه کشورها در پیشرفت و امنیت کامل باشند.
رئیس جمهور افزود : لزومی ندارد که برادران در برابر هم قرار داشته باشند باید در مسیر تفاهم ،مراقب دشمنان قسم خورده ملت ها که هیچ طایفهای را به رسمیت نمیشناسند باشیم زیرا آنان برای هیچ یک از مذاهب شیعه و سنی و نیز کرد و دیگر اقوام ، اهمیتی قائل نبوده و فقط در پی منافع خود هستند.
آقای احمدی نژاد همچنین با اشاره به رویدادها و تحولات اخیر مصر بر نقش ایران و عراق برای ایجاد تفاهم در این کشور تاکید و اضافه کرد: اگر درگیریها در مصر ادامه یابد مطمئناً ستونی محکم در منطقه آسیب خواهد دید.
رییس جمهور افزود: امروز شرایط به گونهای است که ایران و عراق باید دست به دست دهند و با تشکیل کمیته ای مشترک در مجالس دو کشور با گروههای مختلف برای برقراری آرامش و همدلی در منطقه رایزنی کنند.
آقای احمدی نژاد گفت: مطمئناً دشمنان جامعه بشری از توطئه ها و طراحی های خود در بلند مدت سودی نخواهند برد و در آینده نزدیک جایی برای آنان در منطقه نیست.
رئیس جمهور در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همه توان خود را برای برقراری و حفظ همدلی و وحدت در منطقه به کار خواهد برد و یقیناً مجلس عراق نیز نقش تاریخی خود را در این زمینه ایفا خواهد کرد.