دریافت مالیات بر ارزش افزوده در رستورانها در شرایط کرونایی که بیشتر به صورت برون بر فعالیت میکنند، به سوال شهروندان مبدل شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، معاون حسابرسی امور مالیات استان یزد گفت: سال ۱۳۸۹ بود که تالارهای پذیرایی و رستورانها مشمول دریافت مالیات بر ارزش افزوده از مردم شدند. در مرحله دوم نیز چلو کبابی ها، سفره خانههای سنتی و سالنهای غذاخوری به این قانون پیوستند.
اعتماد مقدم افزود: بر این اساس رستورانها و تالارهای پذیرایی حتی اگر بخشی از فعالیت شان به صورت بیرون بر انجام دهند، باید مالیات بر ارزش افزوده را دریافت کنند.
اما در گروه دوم غذاپزیها هستند که حق دریافت مالیات بر ارزش افزوده از مشتری را ندارند و در صورت انجام این کار تخلف کرده اند.
به گفته قهوه چی الحسینی رئیس صنف چلو کبابی و تالارهای پذیرایی استان، در حال حاضر ۷۵ واحد به عنوان تالار و رستوران و چلوکبابی دارای مجوز فعالیت بوده و مالیات بر ارزش افزوده دریافت میکنند.
قهوه چی ادامه داد: در گروه دوم هم غذاپزیها قرار دارند که ۸۴ واحد دارای پروانه بوده و حق گرفتن این مالیات را ندارند.
اما آنگونه که مهاجران مقدم مستشار تجدیدنظر تعزیرات استان میگوید، تعزیرات در قالب گشتهای نظارتی با دیگر دستگاههای استان بر حسن اجرای این قانون نظارت داشته و در صورت مشاهده تخلف، برخورد قانونی را لحاظ خواهند کرد.