مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران از بهره برداری یک هزار و 250 هکتار از طرح کمربند سبز تهران تا روز درختکاری خبر داد.
مختاری گفت : به طور متوسط سالانه بین یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ هکتار جنگل کاری در قالب این طرح انجام شده که تا پایان سال ۹۹ مساحت آن به ۴۳ هزار و ۸۵۲ هکتار رسیده است.
مختاری در ادامه با تاکید بر اهمیت آبیاری جنگل کاری های کمربند سبز پیرامون شهر تهران گفت: در حال حاضر با به کارگیری سیستم های آبیاری تحت فشار از جمله روش های آبیاری قطره ای، میزان بهره وری از آب به شدت افزایش پیدا کرده است.
وی همچنین افزود: از سوی دیگر جنگلکاری در اراضی دامنه ای و شیب دار، از طریق احداث نهرهایی به موازات خطوط تراز و اصطلاحاً پلکانی کردن اراضی صورت می گیرد؛ این امر سبب می شود که آب ناشی از بارندگی ها در روی این اراضی فرصت بیشتری برای نفوذ در زمین پیدا کرده و عملاً امکان تغذیه منابع آب زیرزمینی نظیر چشمه و قنات های پایین دست را تقویت می کند، همزمان قسمتی از آن به صورت رطوبت (نم خاک) در محدوده ریشه درختان ذخیره می شود؛ این رطوبت ذخیره شده در خاک قبلاً در عرصه های بدون پوشش با شروع فصل کم باران و گرما مستقیماً تبخیر می شد.
مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران ادامه داد: در حال حاضر همه اراضی توسعه یافته از آب خام (آب غیر شرب) و پساب تصفیه شده آبیاری می شوند؛ ضمن آنکه با احداث مخازن ذخیره آب ژئوممبران (نوعی پوشش پلیمری که برای عایقبندی استخرهای خاکی و سیمانی و مخازن ذخیره آب استفاده می شود) از انباشت نزولات جوی جهت آبیاری درختان استفاده می شود.
مختاری درباره میزان هزینه طرح کمربند سبز تهران توضیح داد: براساس طرح ارائه شده کمربند سبز پیرامون شهر تهران باید حداقل ۵۰ درصد از هزینه طرح برعهده دولت باشد؛ ضمن آنکه در برنامه های پنجم و ششم توسعه کشور در بند (ه) ماده ۱۷۲ (برنامه پنجم) و بند (ت) ماده ۶۲ (برنامه ششم) صراحتا قید شده است که درختکاری در حریم مراکز جمعیتی توسط شهرداری ها، با اعتبارات دولتی انجام پذیرد که متاسفانه تا کنون محقق نشده و کلیه هزینه های توسعه و نگهداری کمربند سبز پیرامون شهر تهران از طرف شهرداری (سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران) تامین شده است.
وی در پایان تاکید کرد: در حال حاضر جهت احداث هر هکتار جنگل کاری و عملیات اجرایی آن از قبیل تسطیح زمین، ایجاد بانکت، حفر گوده کاشت نهال، تهیه و کاشت نهال، نگهداری یکساله، اجرای سیستم های تحت فشار آبیاری، ایجاد منابع ذخیره آب و ... به طور متوسط ۳۰ میلیون تومان هزینه صرف می شود.