استاد دانشگاه تهران با اشاره به کمبود آب برای تامین مایحتاج غذایی مردم در ایران و سایر کشورها به این پرسش پاسخ میدهد که برای حل بحران محصولات پروتئینی چه باید کرد؟
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه اینترنتی دانشگاه تهران ، مشروح گفتگو را در ویدئوی زیر بیینید :
محصولاتی که تحت عنوان گوشتگیاهی شناخته میشوند این روزها در سراسر جهان طرفداران زیادی پیدا کرده و به نظر میرسد انقلابی نوین در صنعت مواد غذایی باشد. برای بسیاری از مردم در سراسر جهان عبارت گوشتگیاهی تا حد زیادی عجیب، غیرقابل درک و حتی فریبنده است، احتمالا بسیاری از افراد هنگامی که این عبارت را میشنوند به متناقض بودن ترکیب آن فکر میکنند. اما واقعیت این است که هیچگونه تناقضی در این میان وجود ندارد و این عبارت متضاد در حال درنوردیدن بازارهای مختلف جهان است و از آمریکا و بخشهایی از اروپا نیز گذر کرده و حالا به دنبال ورود به بزرگترین بازار گوشت جهان، یعنی چین است.
گوشتهای گیاهی رژیم غذایی آینده انسان؟
شاید آینده رژیم غذایی بشر بر روی زمین را این گوشتهای گیاهی تغییر دهند که هم باعث کاهش مشکلات اقلیمی و انتشار گازهای گلخانهای میشوند و هم از جان حیوانات محافظت میکنند. گوشتگیاهی محصولی است که در کارخانههای مدرن تولید میشود و بعضی از ویژگیهای خاص گوشتهای حیوانی مانند ظاهر، طعم و بافتهای آن را نیز دارد. این شرکتها حتی در برخی موارد با استفاده از رنگهای طبیعی مانند آبی که از ریشه چغندر قند به دست میآید دست به شبیهسازی خون در بافتهای گوشتگیاهی تولید شده خود میزنند. گوشتهایگیاهی از محصولات متنوعی مانند سویا، پروتئینهای بافتدار گیاهی، گلوتن گندم، قارچ، سیبزمینی یا حتی نخود ساخته میشوند.