گزارش نهاد نظارتی شورای عدالت کیفری کالیفرنیا نشان میدهد روند ارتکاب جرائم خشونت آمیز در آمریکا افزایشی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی بی اس نیوز، طبق گزارش نهاد نظارتی شورای عدالت کیفری کالیفرنیا، سال ۲۰۲۱ قتل در جوامع شهری پنج درصد افزایش یافته است.
این نسبت در مقایسه با دو سال قبل (۲۰۱۹) چهل و چهار درصد است. حمله با اسلحه گرم نیز در مقایسه با سال ۲۰۲۰، هشت درصد افزایش یافته است. توماس اَبت، نویسنده کتاب "خونریزی تا مرگ: پیامدهای ویرانگر خشونت شهری و طرح تازه جسورانهای برای برقراری صلح در خیابان" و عضو ارشد شورای عدالت کیفری کالیفرنیا در باره عوامل احتمالی افزایش خشونت با اسلحه و قتل در چند سال اخیر میگوید، سوال مهمی است. درک روند جرم و جنایت کار دشورای است. اما به طور کلی، کارشناسان بر سه دلیل اصلی توافق دارند. نخست، پدیده همه گیری کووید-۱۹ که افراد را برای ارتکاب جرایم مرتبط با اسلحه در فشار شدیدی قرار داده است. همچنین همه گیری کووید-۱۹ به نهادهایی که باید با این جرائم برخورد کنند مثل پلیس، اورژانس، بیمارستانها و برنامههای مددکاری مبارز با خشونت فشار بسیاری وارد کرده است. دیگر علت، ناآرامی اجتماعی است که پس از قتل بی رحمانه جورج فلوید در مینیاپولیس، ایجاد شد. پس از آن ماجرا شمار قتلها به نحو چشمگیری افزایش و سراسر تابستان ادامه یافت. به طور کلی، اتفاقاتی از این دست شکاف بین پلیس و جامعه را بیشتر میکند و جرم و جنایت را افزایش میدهد. علت آخر هم اسلحه است. تعداد اسلحههایی که قانونی خریداری میشود از ابتدای همه گیری به شدت افزایش یافت. آمار اداره (مدیریت) مشروبات الکلی، دخانیات، سلاح گرم و مواد منفجره (ATF) نشان میدهد متاسفانه در مقایسه با سالهای قبل بخش بزرگ تری از سلاح قانونی خریداری شده است، به دست مجرمان میافتد.
مجری در ادامه پرسید، آیا فقط در شهرهای بزرگ شاهد افزایش خشونت با اسلحه هستیم یا این مساله در شهرهای کوچک هم مشاهده میشود؟
ابت پاسخ داد: همه جا رخ میدهد، اما شهرهای بزرگ بیشتر از شهرهای متوسط و کوچک از این مساله تاثیر پذیرفته است.
مجری پرسید، ترفندهای آزمون پس داده و تایید شده پلیس برای مقابله با افزایش خشونتها چیست؟
وی ادامه داد: شواهدی وجود دارد که نشان میدهد برخی راهبردها میتواند جرایم را کاهش دهد. پلیس از ترفندهای هدفمند مدیریت جرایم در مناطق جرم خیز و در برخورد با افرادی استفاده میکند که بیش از اندازه قانون شکنی میکنند. نکته کلیدی هدفمند بودن است. علاوه براین باید راهبردهای پلیس با رویکردهای اجتماع محوری تکمیل و شرایطی فراهم شود که افراد فقط جواب منفی نشوند و در مواردی هم با پاسخ مثبت روبرو شوند.
مجری میپرسد، برخی اشتباههای رایج پلیس برای کم کردن جرائم چیست؟
این نویسیده امریکایی افزود: شهر نیویورک مثال خوبی است. رویکرد مکان محور در نیویورک موفق بود. اما در ادامه زیاده روی شد و پلیس در آن مناطق بی رویه اعمال قانون کرد و نتیجه آن جارو جنجالی بود که بر سر سیاست "متوقف کردن و بازرسی" در دوره شهردار بودن (مایکل) بلومبرگ به راه افتاد. پس از آن راهبرد پلیس به راهبرد "مراقبت دقیق" یعنی تمرکز برمکانهای جرم خیز و افرادی که بیش از اندازه قانون شکنی میکردند، تغییر کرد.
ابت در توضیح نقش دستگاه قضایی در کم کردن جرائم گفت: نقش دستگاه قضایی کمتر به چشم میآید. تحقیقات چندانی درباره نقش دستگاه قضایی انجام نشده است. نهادهای مجری قانون از قانون موسوم به اصلاح وثیقه انتقاد میکنند. افزایش جرم و جنایت در حوزههای قضایی که قانون اصلاح وثیقه را اجرا کردند و آنهای که نکردند، شاهد بودیم. اما درباره یک نکته یقین داریم: بازدارندگی تدابیر تنبیهی مشخص و سریع بیشتر از تنبیهات سخت است. نکته کلیدی آن است که مجرمان یقین پیدا کنند اگر مرتکب جرمی شوند، یقیناً دستگیر خواهند شد.